x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Italia - Chivu, din nou în iarbă

Italia - Chivu, din nou în iarbă

23 Sep 2008   •   00:00

După mai bine de trei luni de absenţă, căpitanul naţionalei a revenit pe gazon. Românul a fost integralist la Inter Milano, la primul său meci după operaţia la umăr din iunie.



După mai bine de trei luni de absenţă, căpitanul naţionalei a revenit pe gazon. Românul a fost integralist la Inter Milano, la primul său meci după operaţia la umăr din iunie.

Chivu a jucat 90 de minute în partida câştigată duminică de “nerazzurri”, 3-1 pe terenul lui AC Torino, în etapa a 3-a din Serie A. La final, căpitanul naţionalei n-a ezitat să-şi arate bucuria pentru faptul că a revenit pe terenul de joc. Mai ales că a reuşit să reziste tot meciul după trei luni de absenţă şi doar patru antrenamente. “Sunt fericit pentru că am trecut peste momentele dificile. Am fost operat, apoi am avut pro-bleme musculare care m-au ţinut departe de gazon.

După doar patru antrenamente am reuşit să joc un meci oficial. Totul este bine, echipa s-a mişcat bine şi am reuşit să înscriem trei goluri. Suntem pe drumul bun. Sunt trei ani de când Inter domină campionatul italian, şi asta pentru că avem în lot jucători de mare valoare”, a declarat Chivu pentru postul
de televiziune Inter Channel.

A JUCAT CU FRICĂ

Internaţionalul român a fost notat cu 6,5 de cotidianul Il Giornale. “Chivu a evitat contactele la primul său meci după operaţia la umăr”, a scris ziarul italian. În schimb, agenţia Datasport l-a acordat nota 5,5: “Este clar că românul nu este în formă. Nu a mai urcat în ofensivă, iar în apărare s-au văzut unele lacune. La golul torinezilor s-a lăsat depăşit mult prea uşor de Abbruscato”. Chivu evoluase ultima dată într-un meci oficial la 17 iunie, cu Olanda, la Euro 2008, iar la 23 iunie a fost operat la umărul stâng, la clinica ortopedică a Fundaţiei San Matteo di Pavia. Fundaşul român s-a accidentat la umăr la echipa naţională, în meciul amical cu Germania, din septembrie 2007, apoi a suferit o recidivă în partida de campionat cu Napoli, de la 3 martie. Chivu a evoluat în mai multe întâlniri din Serie A cu umărul accidentat, dar a decis să se opereze doar după Euro 2008, pentru a nu rata meciurile naţionalei de la turneul final din Austria şi Elveţia.

VICTORIE PENTRU MILAN

După două înfrângeri consecutive, în primele două etape din Serie A, Milan a reuşit să obţină prima sa victorie din acest sezon, 4-1 acasă cu Lazio. Seedorf (’8), Zambrotta (’35), Pato (’59) şi Kaka (’60) au marcat pentru “Diavol”, în timp ce golul romanilor a fost înscris de Zarate (’26), argentinianul aflându-se la cea de-a patra sa reuşită în trei partide. Lazio nu l-a utilizat în acest meci pe fundaşul român Radu Ştefan. Deşi Milan a avut un start de sezon mai slab, preşedintele “rossonerilor”, Silvio Berlusconi, spune că obiectivele grupării italiene rămân câştigarea titlului de campioană şi a Cupei UEFA. “Eu am făcut tot ce au vrut jucătorii, acum e rândul lor să facă ce le cer eu”, a spus Berlusconi, care vrea drept cadou la împlinirea a 72 de ani o victorie duminica viitoare, în derby-ul cu Inter.

×
Subiecte în articol: sport chivu