x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Italia - Justitie / Granzii, vinovati

Italia - Justitie / Granzii, vinovati

24 Iun 2006   •   00:00
Italia  -  Justitie / Granzii, vinovati

Scandalul legat de meciurile trucate din Italia a intrat intr-o noua etapa. Procurorul Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC), Stefano Palazzi, a trimis in fata justitiei sportive mai multe cluburi, in frunte cu Juventus si AC Milan. "Stefano Palazzi a decis trimiterea in justitie a 30 de subiecti inculpati, persoane si cluburi, printre care Juventus, AC Milan, Lazio si Fiorentina, pentru incalcarea articolelor 1 si/sau 6 din codul de justitie sportiva", a anuntat FIGC intr-un comunicat.

CLUBURI. Federatia nu a mentionat insa daca cele patru cluburi din prima liga sunt trimise in justitie pentru "responsabilitate directa sau indirecta". In prima situatie, Juventus, Fiorentina, Lazio si AC Milan vor fi retrogradate in liga a doua daca instanta va da curs solicitarii procurorului. In schimb, pedepsele prevazute in caz de "responsabilitate indirecta" se pot limita la retragerea de puncte in sezonul viitor. Procesul ar trebui sa inceapa la 27 sau 28 iunie, iar sentinta in prima instanta va fi facuta publica intre 7 si 9 iulie. Sentintele definitive vor fi cunoscute pana la data de 20 iulie.

PERSOANE. Initial, federatia nu a oferit detalii privind numele persoanelor sau ale celorlalte cluburi vizate, insa pana la urma a comunicat identitatea acestora. Printre persoanele trimise in fata justitiei sportive figureaza fostul director general al lui Juventus, Luciano Moggi, fostul administrator delegat al gruparii torineze, Antonio Giraudo, vicepresedintele lui AC Milan, Adriano Galliani (foto), proprietarul clubului Fiorentina, Diego della Valle, presedintele lui Lazio, Claudio Lotito, fostul presedinte al FIGC, Franco Carraro, si arbitrul Massimo De Santis. Dupa ce a fost trimis in fata justitiei sportive, vicepresedintele lui AC Milan, Adriano Galliani, si-a anuntat demisia din functia de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal din Italia. "Aceasta demisie nu trebuie sa fie interpretata ca o marturisire", a declarat Galliani.

×
Subiecte în articol: sport