x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ITALIA - SUEDIA 1-1 - Zlatan ingheata Italia!

ITALIA - SUEDIA 1-1 - Zlatan ingheata Italia!

19 Iun 2004   •   00:00
ITALIA  -  SUEDIA 1-1 - Zlatan ingheata Italia!

Italienii au ratat victoria intr-un joc pe care l-au controlat, suedezul Ibrahimovici egaland cu 5 minute inainte de final printr-un gol senzational

PAUL ANDONE

Dupa debutul cu stangul in fata Danemarcei, Italia nu avea voie sa greseasca in fata Suediei. Fara Totti, suspendat de UEFA, Trapattoni i-a titularizat pe Pirlo, Gattuso si Cassano.

GRESEALA. "Squadra" a inceput meciul mai decisa, inchizand orice culoar spre poarta lui Buffon. Pe final de repriza, la prima ocazie clara, Cassano a deviat cu capul in poarta balonul centrat perfect de Panucci de pe dreapta. In stilul clasic, italienii au inchis jocul inca din acel minut, suedezii parand ca nu gasesc cifrul "lacatului". Vikingii au aruncat in lupta toti atacantii din lot si ocaziile au inceput sa apara la poarta lui Buffon, Jonson irosind doua foarte mari. Pe fondul ineficacitatii lui Del Piero si Cassano, precum si a inlocuirii unui Gattuso fara plamani, italienii au primit lovitura de gratie cu 5 minute inainte de final, exact atunci cand se asteptau mai putin.

LOVITURA. Dupa un corner, redutabilii fundasi Nesta si Cannavaro balbaie o minge inalta pe care Zlatan Ibrahimovici o trimite in poarta cu o executie incredibila. Balonul lovit cu calcaiul, in aer, de suedez se duce cu bolta in vinclul portii adverse, "macaronarii" inmarmurind. Lucrurile se complica foarte mult in grupa, Suedia si Danemarca avand cate 4 puncte, iar italienii au nevoie de mai multe combinatii de rezultate pentru calificare. Intreaga Peninsula se roaga ca derby-ul Suedia - Danemarca sa nu se incheie la egalitate, pentru ca in acest caz "Squadra" trebuie sa invinga Bulgaria la minimum doua goluri diferenta.

×
Subiecte în articol: sport