x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Momentul Jaquelinei Cristian

Momentul Jaquelinei Cristian

de Adi Munteanu    |    13 Noi 2023   •   06:40
Momentul Jaquelinei Cristian

​​​​​​​Fără primele rachete ale României, Simona Halep, Sorana Cârstea și Irina Begu, echipa noastră feminină de Fed Cup BJK a avut o sarcină dificilă: meci decisiv pentru rămânerea în grupa de elită, în deplasare, cu Serbia.

O înfrângere ne-ar fi retrogradat în Grupa 1, iar anul viitor am fi luat-o de la capăt cu promovarea în prima grupă valorică. Iubitorii tenisului dădeau prima șansă sârboaicelor chiar dacă în ierarhia WTA fetele noastre sunt mai bine clasate. Însă Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse au adus victoria cu 3-0 și în aprilie 2024 România va lupta pentru fazele superioare ale competiției.

Trebuia să vină momentul în care și Jaqueline Cristian să fie decisivă. Și-a făcut foarte bine treaba, a câștigat ambele meciuri de simplu și, împreună cu punctul obținut în prima zi de Gabriela Ruse, a dus scorul la 3-0 și, implicit, meciul cu echipa Serbiei. A fost o sarcină grea pentru Jaqueline, ambele meciuri fiind echilibrate, însă jucătoarea noastră s-a concentrat mult mai bine pe finalurile de set. Momentul cel mai greu a fost în setul trei, cu Lola Radivojevic, când adversara a avut minge de 5-2. Jaqueline s-a concentrat mult mai bine și nu a mai cedat decât un game, câștigând decisivul cu 7-5.  

Nu mai suntem cap de serie

La tragerea la sorți pentru prima etapă, din luna aprilie, echipa României nu mai este cap de serie, astfel că putem nimeri o adversară puternică: SUA, Cehia, Spania, Franța, Germania, Canada, Italia sau Belgia. În aceste condiții, echipa condusă de Horia Tecău are nevoie de prezența Soranei Cârstea, a Irinei Begu, care și-au anunțat retragerea din echipa de Fed Cup, și, de ce nu?, a Simonei Halep în cazul fericit în care i se va ridica suspendarea.

×