x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport JO Torino 2006 / Rusii, de neoprit, chinezii, eroici

JO Torino 2006 / Rusii, de neoprit, chinezii, eroici

de Delia Gomoescu    |    15 Feb 2006   •   00:00

Echipa Romaniei de schi fond, formata din Zsolt Antal si Mihai Galiceanu, a ratat ieri calificarea in finala probei de sprint a JO de la Torino, clasandu-se pe locul 11 in prima semifinala. Romania a fost cronometrata cu timpul de 19:4,30. Finala a fost castigata de Suedia (17:02,9), urmata de Norvegia si Rusia. Tot Suedia a cucerit aurul si in proba similara feminina, podiumul fiind completat de Canada si Finlanda. La biatlon, 10 kilometri sprint, Marian Blaj a terminat pe pozitia a 78-a (30:44,4). Titlul i-a revenit germanului Sven Fischer (26:11,6), urmat de norvegienii Halvard Hanevold si Frode Andersen. In proba de coborare din cadrul combinatei alpine, Florentin Daniel Nicolae s-a clasat al 51-lea. Cele doua manse de slalom s-au disputat aseara.

FILM. Chinezoaica Dan Zhang a cazut dupa ce a incercat sa execute un cvadruplu Salchow lansat, saritura care pana acum n-a fost reusita niciodata intr-o competitie

PATINAJ. Tatiana Totmianina si Maxim Marinin au devenit campioni olimpici in proba de perechi din cadrul concursului de patinaj artistic. Cuplul rus a primit luni seara cele mai mari note din cariera, devansand net perechile chineze Dan Zhang - Hao Zhang (argint) si Shen Xue - Hongbo Zhao (bronz). Totmianina si Marinin sunt dubli campioni mondiali si de cinci ori campioni europeni. In plus, victoria lor reprezinta al 12-lea titlu olimpic consecutiv pentru o pereche din Rusia. Chinezii Dan Zhang si Hao Zhang au cucerit argintul, desi si-au intrerupt programul aproximativ trei minute, dupa ce patinatoarea asiatica a cazut si s-a accidentat destul de rau. Cei doi sportivi chinezi au reluat exercitiul din momentul intreruperii, in aplauzele publicului.

DOPAJ
Un component al lotului de bob al Braziliei, Armando Dos Santos, a fost exclus din reprezentativa tarii sale de catre Comitetul Olimpic Brazilian, dupa un control pozitiv cu nandrolon, efectuat in luna ianuarie. Sportivul in varsta de 24 de ani era component al echipajului de bob patru si a fost nevoit sa paraseasca imediat satul olimpic de la Torino. Competitia de bob patru se va disputa, in doua manse, pe 24 si pe 25 februarie.

ROMANI IN COMPETITIE
  • 17:00 Cosmin Chetroiu, Ionut Taran, sanie 2 persoane, mansa I
  • 17:00 Eugen Radu, Marian Lazarescu, sanie 2 persoane, mansa I
  • 18:20 Cosmin Chetroiu, Ionut Taran, sanie 2 persoane, mansa a II-a
  • 18:20 Eugen Radu, Marian Lazarescu, sanie 2 persoane, mansa a II-a
  • ×
    Subiecte în articol: sport