x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport JO Torino 2006 - Un pic mai sus

JO Torino 2006 - Un pic mai sus

de Delia Gomoescu    |    18 Feb 2006   •   00:00
JO Torino 2006 - Un pic mai sus

Gheorghe Chiper a reusit cea mai buna clasare a delegatiei Romaniei, locul 14 in proba masculina de patinaj artistic.

Patinatorul roman, care se afla pe pozitia a 9-a dupa programul scurt, a obtinut joi seara 118,53 puncte si, cu un total de 186,19, s-a clasat pe locul 14 la finalul concursului. Pentru aceasta performanta, el va primi 1.500 de euro din partea COSR, iar antrenoarea si totodata sotia sa, Sandra, va fi recompensata cu 1.000 de euro. Chiper s-a declarat multumit de rezultat, mai ales ca in ultima perioada a avut probleme cu spatele. "Nu m-a durut in timpul programului, pentru ca atunci cand concurezi nivelul adrenalinei este atat de ridicat, incat nu simti aproape nimic. Dar faptul ca nu m-am putut antrena cum trebuie s-a vazut in concurs", a spus patinatorul roman. Chiper a afirmat ca, inainte de a se retrage, intentioneaza sa participe si la CM de la Calgary, unde ar vrea sa execute o saritura cvadrupla. In concursul de joi, medalia de aur a revenit rusului Evgheni Plusenko (258,33 puncte). Podiumul a fost completat de elvetianul Stephane Lambiel (231,21) si de canadianul Jeffrey Buttle (227,59). Ieri, in proba de schi fond 15 kilometri, romanii Zsolt Antal si Mihai Galiceanu au ocupat locurile 62, respectiv 73. Cursa a fost castigata de estonianul Andrus Veerpalu.

CAVIAR
Fondul mondial pentru natura (WWF) i-a acuzat pe oficialii rusi care insotesc sportivii la Torino ca fac contrabanda cu caviar. "Delegatia Rusiei a adus la JO aproape 100 de kilograme de caviar fara a respecta legislatia internationala si nici pe cea rusa", a precizat WWF. Conventia privind comertul international cu specii pe cale de disparitie (Cites) a decis recent sa interzica exportul produselor din nisetru.

RUSINE
Biatlonista rusa Olga Pileva, exclusa de la JO pentru dopaj, si-a cerut iertare in fata suporterilor si a compatriotilor sai, insa sustine ca nu este vinovata. "Am luat medicamentul prescris de medicul meu. Nu stiam ca are in continut o substanta interzisa. Imi este rusine ca ma aflu intr-o astfel de situatie", a spus Pileva, al carei dosar a fost transmis Justitiei italiene, sportiva riscand, teoretic, chiar o condamnare la inchisoare.

ROMANI IN COMPETITIE
  • 13:30 Alexandra Rusu, Dana Potlogea, biatlon (10 km urmarire)
  • 18:30 Nicolae Istrate, Adrian Duminicel; Mihai Iliescu, Levente Bartha, bob 2 persoane (mansa I)
  • 20:20 Nicolae Istrate, Adrian Duminicel; Mihai Iliescu, Levente Bartha, bob 2 persoane (mansa a II-a)
  • 20:30 Katalin Kristo, short track (1.500 m)
  • ×
    Subiecte în articol: sport