x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Jumuliti cocosul! - Romania - Franta, azi, ora 18.00, Stadionul "Cotroceni"

Jumuliti cocosul! - Romania - Franta, azi, ora 18.00, Stadionul "Cotroceni"

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Iun 2006   •   00:00
Jumuliti cocosul! - Romania  -  Franta, azi, ora 18.00, Stadionul "Cotroceni"

Detinatoarea Cupei Europene a Natiunilor da astazi piept cu regina celor sase natiuni la rugby. Meciul este considerat evenimentul anului in acest sport.

In 1924 componentii "Frunzei de stejar" si-au confectionat singuri echipamentul de joc, au calatorit doua saptamani in vagoane ponosite si pe banci de lemn pana la Paris, dar au adus sportului cu balonul oval din Romania medalia de broz, singura obtinuta la o Olimpiada. Tot atunci Franta ne invingea pentru prima oara in istoria celor 48 de intalniri dintre cele doua reprezentative.

INFIRMIERIE. Robert Antonin, antrenorul de care iubitorii rugby-ului romanesc isi leaga sperantele de revenire in elita europeana, va alinia astazi o echipa in care dinamovistul Stelian Burcea va debuta. Mai mult, el va intra inca din primul minut al jocului. Miza pe acest neexperimentat jucator va fi pusa in conditiile in care Tonita, Manta, Teodoresc si Mitu sunt accidentati, iar Florin Corodeanu a fost retinut de Grenoble pentru barajul de promovare in prima divizie franceza. De cealalta parte, Bernard Laporte a renuntat la antrenamentul programat aseara, la ora jocului. "Vreau sa odihnesc echipa, si la ora meciului am preferat sa iesim in oras" - a explicat tehnicianul decizia.

IMN. Noutatea acetui joc este data de intonarea, in premiera, a imnului echipei. El va fi cantat de Furdui-Iancu si este intitulat "Noi suntem stejari"! De asemenea, pentru a ridica moralul unei echipe care in ultimii ani nu a mai obtinut nici un rezultat notabil, conducerea FRR incearca sa le aduca aminte de victoriile pe care le-am avut impotriva "cocosului galic", cea mai rasunatoare fiind considerata cea din 1990, atunci cand, la Auch, am invins cu 12-6.

FINALA DE DESCHIDERE
Importantul test pe care romanii il sustin astazi este deschis de jocul dintre Metrorex si Dinamo. Partida este programata sa inceapa la ora 15:30 si se constituie in finala campionatului National rezervat juniorilor. Confruntarea dintre "frunza de stejar" si "cocosul galic" este asteptata si din alta prisma. Diriguitorii rugby-ului romanesc spera sa aiba in tribune cat mai multi copii care sa fie atrasi de acest sport, pentru a revitaliza cluburile de copii si juniori. Astfel au fost deja trimise invitatii inclusiv unor foste glorii pe care reprezentativa Romaniei le-a avut si care acum au iesit din circuitul acestui sport. Pentru cele doua jocuri, iubitorii sportului cu balonul oval va trebui sa scoata din buzunar intre 5 si 20 RON.

×
Subiecte în articol: sport