x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Un nou caz de dopaj în tenis - Polonezul Majchrzak suspendat provizoriu

Un nou caz de dopaj în tenis - Polonezul Majchrzak suspendat provizoriu

de Redacția Jurnalul    |    09 Dec 2022   •   20:30
Un nou caz de dopaj în tenis - Polonezul Majchrzak suspendat provizoriu

Polonezul Kamil Majchrzak a fost suspendat provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) pentru că a picat un test antidoping, jucătorul afirmând că nu a luat cu bună știință o substanță interzisă și că vestea a fost "cel mai mare șoc".

Majchrzak, aflat pe locul 77 în clasamentul mondial ATP, câștigător al turneului Challenger Tour de la Busan (Coreea de Sud) în octombrie și semifinalist al turneului ATP 250 de la Pune (India) la începutul acestui an, nu a oferit mai multe detalii despre substanța interzisă.

ITIA a precizat vineri că Majchrzak a furnizat mostre de la turneele de la Sofia, în septembrie, și din Japonia și Seul, în octombrie, în care s-a constatat că au fost găsite trei substanțe interzise (SARM S-22, LGD-4033 și PPARδ).

"Am niște vești incredibil de triste și dificile de împărtășit cu toată lumea. Am fost depistat pozitiv la controalele antidoping în lunile octombrie și noiembrie 2022", a scris Majchrzak într-o postare pe Instagram, joi.

"În primul rând, nu am luat niciodată, niciodată, cu bună știință, nicio substanță interzisă. În acest moment nu am nicio idee despre ce s-a întâmplat și acesta este cel mai mare șoc.

"Am început cea mai dificilă luptă din viața mea - lupta pentru a-mi dovedi nevinovăția și pentru a mă întoarce în sportul pe care îl iubesc".

ITIA a precizat că jucătorul poate solicita ca probele sale B să fie analizate pentru a vedea dacă acestea confirmă rezultatele probei A.

"În timp ce este suspendat provizoriu, el nu are dreptul de a concura sau de a participa la niciun eveniment de tenis organizat de organismele de conducere ale acestui sport", a precizat ITIA.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kamil Majchrzak dopaj tenis