x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Australian Open: Khachanov, la a doua semifinală consecutivă de Grand Slam 

Australian Open: Khachanov, la a doua semifinală consecutivă de Grand Slam 

de Redacția Jurnalul    |    24 Ian 2023   •   13:05
Australian Open: Khachanov, la a doua semifinală consecutivă de Grand Slam 
Sursa foto: Hepta

Karen Khachanov s-a calificat în a doua semifinală consecutivă de Grand Slam, marți dimineața, după ce Sebastian Korda s-a retras în setul al treilea al primului sfert de finală masculin de la Australian Open din cauza unei accidentări la încheietura mâinii drepte.

Al 18-lea favorit conducea cu 7-6(5), 6-3, 3-0, după ce a câștigat șapte game-uri consecutive, în urma unui time-out medical al americanului, la jumătatea setului doi.

Khachanov a câștigat un set inaugural foarte disputat, la capătul unui tiebreak intens, după ce ratase ocazia de a închide setul la 5-4, pe propriul serviciu.

Apoi a irosit trei mingi de break la începutul setului al doilea, dominând totuși cu jocul său consistent de pe linia de fund.

Korda a primit un time-out medical pentru tratament la încheietura mâinii la 3-2 în setul al doilea, dar s-a chinuit să își controleze forehandul odată ce a revenit pe teren, Khachanov extinzându-și rapid avantajul.

"Cu siguranță, semifinalele consecutive la un Grand Slam sunt o senzație grozavă", a spus rusul la interviul de pe teren. "Evident, nu este modul în care vrei să termini meciul. Cred că până la un moment dat a fost foarte competitiv, o luptă foarte bună. Sebastian l-a învins pe unul dintre prietenii mei, Daniil [Medvedev], în trei seturi și a câștigat în cinci seturi împotriva lui Hurkacz. Joacă un tenis foarte bun.

"Mă simt bine, ca să fiu sincer. Sunt foarte mulțumit de nivelul meu, de felul în care concurez și aștept cu nerăbdare să joc pentru prima dată în semifinale aici, în Australia."

Ajungând în sferturile de la Melbourne, Khachanov a devenit al 10-lea jucător masculin activ și al 50-lea din Era Open care ajunge în această fază la toate cele patru turnee de Grand Slam. El a câștigat acum ultimele două sferturi de finală la turneele majore, după ce a ajuns în semifinale la US Open 2022.

"Cred că m-am cam reinventat", a spus el despre forma sa recentă. "Întotdeauna cred în mine, dar întotdeauna există suișuri și coborâșuri, iar uneori, când ai un rezultat mare, îți arată de ce ești capabil și apoi începi să crezi din ce în ce mai mult. Această credință și încredere în sine cred că a apărut mult mai puternică după US Open. Am ajuns deja în câteva semifinale, așa că sper să continui în acest fel și să cresc ca persoană și ca sportiv."

Khachanov îl va înfrunta pe Stefanos Tsitsipas sau Jiri Lehecka în semifinale, acest sfert de finală fiind programat marți seara, pe Rod Laver Arena.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: australian open Karen Khachanov