x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Kluivert se ia dupa modelul Van Basten

Kluivert se ia dupa modelul Van Basten

15 Iun 2004   •   00:00

"Portocala Mecanica" va da piept azi cu Germania intr-un meci-soc, la care Patrick Kluivert va incepe din postura de rezerva.

PAUL ANDONE

Selectionerul Olandei, Dick Advocaat, se confrunta cu o problema deosebit de delicata. Acesta are in lot o pleiada de atacanti redutabili, doar doi dintre acestia urmand sa fie titulari.

LUPTA. Astfel, Patrick Kluivert, Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooij, Roy Makaay, Marc Overmars si Pierre Van Hooijdonk se lupta pentru cele doua locuri din avanposturi. Advocaat a anuntat deja cuplul de atacanti cu care va incepe partida cu Germania, van Nistelrooij urmand sa fie sustinut de van der Vaart.

MOTIVAT. Kluivert, atacantul pus pe liber in aceasta vara de FC Barcelona, accepta ca un profesionist aceasta concurenta acerba. "Daca va aduceti aminte, la Campionatul European din 1988, Marco Van Basten a fost rezerva in primul meci al Olandei, cel cu Rusia. Apoi a devenit cel mai bun jucator al competitiei, marcand 5 goluri. Rudele si prietenii mei m-au incurajat povestindu-mi acest episod, iar acest lucru nu face decat sa ma motiveze si mai tare. Ma simt intr-o forma foarte buna, iar declinul din finalul sezonului s-a produs din cauza faptului ca eu nu am mai avut niciodata o accidentare atat de grava. Sper sa revin cat mai repede printre titulari", a spus Patrick Kluivert.

Bobic s-a cerut titular

Atacantul german Fredi Bobic i-a cerut selectionerului Rudi Voeller sa-l trimita in teren inca din primul minut al partidei de azi cu Olanda, motivand ca are o experienta mai mare decat contracandidatii sai, Kurany si Klose. "Am mai jucat impotriva olandezilor si chiar le-am dat gol, chiar si cu Stam in teren. Stam este unul dintre cei mai buni fundasi din lume, insa jocul meu il poate pune in dificultate", a spus Bobic despre cel ce ii poate fi adversar direct azi. El a recunoscut ca echipa sa este mai slaba, ca valoare individuala a jucatorilor, decat cea olandeza. "Luati om cu om, olandezii sunt superiori. Noi insa formam o adevarata echipa si am dovedit de atatea ori in trecut ca acest lucru poate fi decisiv",a spus Bobic.
×
Subiecte în articol: sport