x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport La un pas de titlul mondial

La un pas de titlul mondial

de Vlad Ionescu    |    17 Iun 2007   •   00:00
La un pas de titlul mondial

Box - Lucian Bute l-a invins pe Sakio Bika

Pugilistul Lucian Bute a căştigat la puncte, după 12 reprize, meciul cu camerunezul Sakio "Scorpionul" Bika, care a avut loc ieri-dimineaţă, la Montreal. In urma acestui succes, romănul a obţinut dreptul de a lupta pentru centura de campion al lumii la categoria supermijlocie, versiunea IBF.

In faţa celui mai puternic adversar pe care l-a intălnit pănă acum in cei patru ani de profesionism, Bute a obţinut o victorie clară, fiind declarat invingător de toţi cei trei arbitri. Doi dintre ei l-au văzut căştigător cu 118-109, iar cel de-al treilea cu 116-111. Presa canadiană a ţinut şi ea scorul, care i-a fost, de asemenea, favorabil romănului: 117-110. Aşa cum anticipase antrenorul lui Lucian, Stephane Larouche, Bika a inceput meciul cu mult curaj, a dominat primele trei reprize şi a căutat in permanenţă lovitura decisivă. Deloc impresionat, Bute şi-a revenit insă rapid, şi-a ţinut adversarul la distanţă şi a condus ostilităţile in ring pănă la gongul final. Camerunezul nu şi-a dezminţit nici de această dată faima de "boxer murdar", in runda a zecea el lovindu-l intenţionat cu capul pe romăn, gest pentru care a fost penalizat cu un punct. O repriză mai tărziu, Lucian a incercat să pună capăt meciului, croşeul său de stănga trimiţăndu-l pe Bika in corzi, insă africanul nu s-a lăsat doborăt.

MULŢUMIT. "A fost o luptă dură. Am incasat căteva lovituri foarte puternice, dar nu m-a pus nici un moment in reală dificultate. Bika m-a surprins cum a boxat astăzi. Nu a semănat deloc cu ceea ce am văzut la el pe inregistrările video. Sunt extrem de fericit că am invins un adversar foarte bine pregătit. In toamnă voi avea ocazia să lupt pentru titlul mondial şi vreau să il aduc in Romănia", a declarat imediat după meci Lucian Bute.

ADVERSAR. Prin victoria obţinută vineri noapte, romănul şi-a păstrat invincibilitatea in ringul profesionist, el avănd pănă acum 20 de victorii, dintre care 16 inainte de limită, in timp ce adversarul său a bifat a treia infrăngere din carieră. Lucian a devenit astfel challenger obligatoriu la titlul mondial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF, care este deţinut de pugilistul columbian Alejandro Berrio. O intălnire intre cei doi, cu centura pe masă, va avea loc cel mai probabil in această toamnă, sud-americanul avănd la dispoziţie trei luni pentru a fixa data confruntării.

Meciul lui Lucian a fost transmis in SUA de canalul de televiziune ESPN2, iar in Romănia - de postul de radio Romănia Actualităţi. Televiziunile din ţară interesate de preluarea acestui meci nu au ajuns la o inţelegere cu clubul Interbox, la care este legitimat Bute, preţul cerut de partea canadiană fiind de aproximativ 100.000 de euro.

IN GRAFIC. Lucian Bute nu a fost singurul romăn care a urcat treptele ringului la gala "Friday Night Fights", desfăşurată la arena Bell Centre, in faţa a peste 9.000 de spectatori. La categoria semimijlocie, Ion Ionuţ l-a infruntat, intr-un meci programat pe durata a 6 reprize, pe argentinianul Walter Orlando Acosta, pe care l-a invins prin KO in runda secundă. Ionuţ rămăne şi el neinvins la profesionişti, avănd 18 victorii, dintre care jumătate obţinute inainte de limită.

"A fost prima oară cănd am pierdut primele două runde. Dar cănd am revenit la colţ, Stephane mi-a spus: «Nu eşti adevăratul Lucian Bute. Incepe să boxezi!». Apoi m-am relaxat şi am inceput să lupt aşa cum ştiu. Am fost mereu ingrijorat să nu fiu tăiat", a spus Bute."

×
Subiecte în articol: sport bute