x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport La un pas de UEFA

La un pas de UEFA

de Mihai Igirosanu    |    16 Iul 2007   •   00:00
La un pas de UEFA

Oţelul Galaţi şi Gloria Bistriţa şi-au obţinut sămbătă seară dreptul de a-şi disputa calificarea in turul 1 al Cupei UEFA, după ce i-au eliminat pe bosniacii de la Slavija Sarajevo şi, respectiv pe israelienii de la Maccabi Haifa.

Intertoto - Gloria şi Oţelul le aşteaptă pe Atletico Madrid şi pe Trabzonspor

Oţelul Galaţi şi Gloria Bistriţa şi-au obţinut sămbătă seară dreptul de a-şi disputa calificarea in turul 1 al Cupei UEFA, după ce i-au eliminat pe bosniacii de la Slavija Sarajevo şi, respectiv pe israelienii de la Maccabi Haifa.


Dacă gălăţenii au trecut lejer de bosniaci, pe care i-au surclasat, 3-0, in meciul de pe teren propriu, bistriţenii lui Jean Pădureanu au trecut prin clipe de coşmar in retur, cu o echipă experimentală a israelienilor de la Maccabi Haifa. La sfărşitul săptămănii viitoare, Gloria va da piept cu Atletico Madrid, iar Oţelul cu Trabzonspor, ambele echipe romăneşti urmănd a disputa această primă manşă pe teren propriu.Â

EMOŢII. După 90 de minute, scorul era 0-2, exact cel cu care Gloria se impusese in prima manşă. Prelungirile n-au adus nimic nou, dar la penalty-uri portarul Albuţ a parat două lovituri, calificăndu-şi echipa. "Ne-am calificat cu o echipă care după părerea mea in Romănia se poate lupta la titlu şi nu intămplător au căştigat patru ani la rănd campionatul. Ne-am chinuit foarte mult şi uitaţi căt de greu am reuşit să ne calificăm. Trebuie să analizăm foarte mult şi jocul nostru", a declarat după meci antrenorul Gloriei, Ioan Ovidiu Sabău. "M-am temut tot timpul meciului că vom pierde calificarea. Părerea mea este că am jucat mai bine decăt ei. Faptul că aducem pe Atletico la Bistriţa ne onorează foarte mult, şi pe noi şi oraşul", a spus, la răndul său, preşedintele Gloriei, Jean Pădureanu. Victoria lejeră de la Galaţi l-a mulţumit pe antrenorul Oţelului, Petre Grigoraş: "Ne aşteaptă un meci mult mai important in turul următor".

Â

Invazie

Atletico Madrid va sosi vineri la Bistriţa cu o delegaţie formată din 90 de persoane dintre care 45 de jurnalişti, iar, deoarece presa spaniolă a cerut deja acreditări, conducerea clubului bistriţean va trebui să acorde ziariştilor romăni un număr limitat de acreditări. "Pur şi simplu nu avem suficiente locuri la tribuna presei ca să incapă jurnaliştii străini. Suntem obligaţi să luăm această măsură", a declarat directorul sportiv al Gloriei, Ioan Horoba. Jumătate din delegaţia spaniolă este formată din echipă şi staff-ul tehnic, iar cealaltă din presă.

×
Subiecte în articol: sport