x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lacrimi la Madrid

Lacrimi la Madrid

03 Oct 2009   •   00:00

Înfrângerea suferită de capitala spaniolă în faţa Rio de Janeiro la candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2016 ocupă spaţii ample sâmbătă în ziarele spaniole, care analizează în detaliu toate motivele care au făcut ca visul Madridului, cu un proiect olimpic superior, să rămână în urma celui brazilian.



O doză ridicată de pasiune, o economie în creştere în vremuri atât de sumbre şi o datorie olimpică faţă de 400 de milioane de sud-americani - acestea au fost trei dintre argumentele care au înclinat balanţa în favoarea Rio, scrie El Pais. La rândul său, cotidianul El Mundo titrează 'Madrid 2016 a murit (în finală), Trăiască Madrid 2020!', preluând şi din declaraţiile oficialilor delegaţiei spaniole, care susţin că madrilenii nu trebuie să renunţe la vise, Madridul trebuind să devină la un moment dat capitală olimpică.

Zece motive pentru înfrângere, scrie ABC, apreciind că o sumă de factori şi circumstanţe au îndepărtat Madridul de visul olimpic, în favoarea Río de Janeiro - între care necesitatea rotaţiei continentelor, slaba susţinere europeană, ori 'magia' exercitată de preşedintele brazilian Lula da Silva. În ciuda superiorităţii candidaturii madrilene, rotaţia continentelor s-a dovedit a fi decisivă, notează şi La Razon, titrând că Rio frânge inima Madridului, obţinând 66 de voturi, faţă de cele 32 primite de capitala spaniolă.

Madridul rămâne din nou fără titlul olimpic, în ciuda faptului că a depăşit Chicago şi Tokio, scrie şi cotidianul catalan El Periodico, apreciind că oraşul a rămas la poarta atingerii obiectivului urmărit de peste 40 de ani, în ultimii opt acelaşi primar, Alberto Ruiz-Gallardón, sporindu-şi tot mereu eforturile pentru a primi premiul olimpic.

×
Subiecte în articol: sport