x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lângă Dobrin

Lângă Dobrin

de Elly Cîrstea    |    19 Noi 2009   •   00:00
Lângă Dobrin

Fost jucător, antrenor şi preşedinte al clubului FC Argeş, Constantin Cârstea a fost înmormântat ieri la Cimitirul Sf. Gheorghe, acolo unde îşi doarme somnul de veci şi Nicolae Dobrin




corespondenţă de la Piteşti

Sute de prieteni şi foste glorii ale lui FC Argeş l-au condus pe ultimul drum pe Constantin Cârstea, care s-a stins din viaţă în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 61 de ani, fiind măcinat de o boală incurabilă. Cârstea a făcut parte din echipa de aur a lui FC Argeş împreună cu bunul său prieten Nicolae Dobrin. Acum, amândoi îşi dorm somnul de veci în Cimitirul Sfântul Gheorghe din Piteşti. Răpit dintre cei dragi mult prea devreme, fostul antrenor al echipei FC Argeş şi până de curând director tehnic al Gloriei Bistriţa, Constantin Cârstea, a fost omagiat de zeci de suporteri ai echipei din Trivale, dar şi de foşti jucători cu care fostul fundaş alb-violet ridica tribunele în picioare. Suporterii argeşeni au pregătit un banner uriaş pe care au scris "O viaţă pentru Argeş ai jucat, vei rămâne de neuitat". Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Cârstea a fost plimbat pe pistă şi apoi a fost aşezat pe teren, unde un sobor de patru preoţi a ţinut o slujbă de pomenire. În mulţimea cernită s-au aflat Remus, Viorel Ilinca, Radu II, Ilie Bărbulescu, Viorel Moiceanu, Bebe Barbu, Adalbert Kassai, jucătorii de la FC Argeş, dar şi antrenorul Ionuţ Badea.

FC Argeş, greu de preluat
În cazul în care Cornel Penescu ar decide să vândă echipa FC Argeş, autorităţile locale spun că nu ar face faţă cheltuielilor clubului. Penescu deţine 78% din acţiuni, restul fiind împărţite între alţi zece acţionari, printre care Primăria Piteşti şi CJ Argeş. Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a spus că singura soluţie pe care o vede ar fi tot un parteneriat public-privat. Primarul Tudor Pendiuc a spus: "Dacă acţionarul majoritar lasă echipa, imediat o preluăm noi, împreună cu Consiliul Judeţean. Dar am avut discuţii cu Ilie Penescu şi a spus că nu intenţionează să renunţe la echipă".

×
Subiecte în articol: sport