x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Laurent Blanc vrea să preia funcţia de selecţioner al Franţei

Laurent Blanc vrea să preia funcţia de selecţioner al Franţei

16 Mai 2010   •   00:00

Antrenorul Laurent Blanc i-a anunţat pe conducătorii clubului său că ar dori să răspundă favorabil ofertei de a deveni selecţioner al Franţei, informează site-ul oficial al lui Girondins Bordeaux.

Şefii bordelezilor ar dori ca tehnicianul în vârstă de 44 de ani să îşi respecte contractul care expiră la 30 iunie 2011, dar, ţinând cont de munca excelentă depusă de Blanc în cei trei ani petrecuţi pe banca tehnică, vor accepta o negociere cu Federaţia Franceză de Fotbal (FFF), în vederea stabilirii unei clauze de reziliere.

Conform AFP, Laurent Blanc şi-a anunţat deja elevii că va părăsi echipa. Instalarea lui Blanc în postul de selecţioner ar urma să fie oficializată în 20 mai (în consiliul federal) sau în 29 mai (în adunarea generală).

Numirea antrenorului de la Bordeaux în postul de selecţioner se vehiculează de mai multe luni, după ce a fost dezvăluit faptul că Raymond Domenech va părăsi funcţia respectivă după turneul final al Cupei Mondiale din 2010.

Blanc are 97 de meciuri disputate pentru echipa naţională a Franţei, iar ca antrenor a cucerit un titlu de campion al Franţei (2009), Cupa Ligii Franţei (2009), două Supercupe ale Franţei (2008 şi 2009), însă a terminat ediţia 2009-2010 a campionatului doar pe locul al şaselea, rămânând în afara cupelor europene.

Franţa este adversara României în preliminariile Campionatului European din 2012, alături de Bosnia-Herţegovina, Belarus, Albania şi Luxemburg.

×
Subiecte în articol: redactie