x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport LE TOUR : Încă o victorie pentru Cavendish

LE TOUR : Încă o victorie pentru Cavendish

de Sorin Anghel    |    06 Iul 2009   •   00:00
LE TOUR : Încă o victorie pentru Cavendish
Sursa foto: /Reuters

Etapa de astăzi, desfăşurată între Marseille şi la La Grande-Motte, a adus încă o victorie pentru britanicul Mark Cavendish. Marele Lance Armstrong l-a întrecut suficient de mult pe coechipierul său, Alberto Contador, încât să poată fi considerat liderul celor de la Astana.

Americanul se află pe locul al treilea în clasamentul general, la 40 de secunde în spatele elveţianului Fabian Cancellara, cel care poartă tricoul galben încă din prima etapă.

Discovery s-a retras anul trecut din ciclismul mondial, dar în locul americanilor a apărut Columbia, o echipă care îl are în frunte pe Mark Cavandish. Rutierul britanic a reuşit azi să câştige etapa desfăşurată pe distanţa a 196,5 kilometri, după ce cu o zi în urmă reuşise să se impună în runda ce a avut finalul la Brignoles. Columbia este echipă mare, altfel n-ar fi reuşit să realizeze un sprint în masă cu câţiva kilometri înainte de linia de sosire.

De "fugari" s-au mai lipit Lance Armstrong, marea vedetă a ediţiei din acest an a Le Tour, Fabian Cancellara, purtătorul tricoului galben, dar şi norvegianul Tudor Hushovd, cel care avea să termine cursa de ieri pe locul al doilea, imediat în spatele lui Cavendish.

PE INTERES
Armstrong a tras tare din două motive. Primul l-a reprezentat lupta internă pe care o duce în cadrul echipei Astana cu marele favorit al competiţiei, spaniolul Alberto Contador, câştigătorul din urmă cu doi al Le Tour. Experienţa americanului a fost decisivă, astfel că acesta poate fi considerat acum noul lider al grupării din Kazahstan. Al doilea motiv pentru care Armstrong a tras tare l-a reprezentat faptul că nu îşi poate permite să le dea adversarilor săi un avans prea mare înaintea etapelor de căţărare.

Chiar dacă a terminat doar pe locul 19 etapa de ieri, Armstrong se află pe locul al treilea în clasamentul general, anunţându-şi candidatura la cucerirea tricoului galben. Avansul de numai 40 de secunde pe care îl are Cancellara este floare la ureche pentru rutierul de la Astana, având în vedere că elveţianul nu se descurcă deloc în etapele de căţărare.

Alberto Contador se află pe locul al patrulea în clasamentul general, la 19 secunde în spatele rivalului şi coechipierului său. Ţinând cont că are de partea sa tinereţea, spaniolul este considerat în continuare favorit. Dacă ne amintim şi faptul că în urmă cu doi l-a distrus psihic pe danezul Rasmussen, după ce a stat în coasta lui în fiecare etapă, parcă ne vine să dăm buzna la casele de pariuri pentru a miza pe victoria finală a lui Contador.

CLASAMENTE
Tricoul galben va fi purtat şi mâine de Fabian Cancellara, de la Team Saxo Bank. În spatele său se află Tony Martin, deţinătorul tricoului alb, urmat de Lance Armstrong. Mark Cavendish este deţinătorul tricoului verde, în vreme ce finlandezul Jussi Veikkanen, de la Francaise de Jeux, va purta mâine tricoul cu buline roşii. În clasamentul pe echipe, pe primul loc se află Astana. Mâine, cu începere de la ora 15:15, în direct la Eurosport, are loc contratimpul de la Montpellier.

×
Subiecte în articol: sport