x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Le Tour : Toreadorul Hushovd

Le Tour : Toreadorul Hushovd

de Sorin Anghel    |    09 Iul 2009   •   00:00
Le Tour : Toreadorul Hushovd
Sursa foto: BOGDAN CRISTEL/REUTERS

Sprintul din finalul etapei care s-a încheiat astăzi la Barcelona l-a scos învingător pe norvegianul Thor Hushovd, de la Cervelo Test. Mâine are loc prima etapă de căţărare din cadrul actualei ediţii din Le Tour. Mai mult ca sigur, Fabian Cancellara va rămâne fără tricoul galben. Cine îl va prelua vom afla după finish-ul din Andorra.

Nimic nou în clasamentul general după etapa desfăşurată astăzi între Gerone şi Barcelona. La fel ca ieri, Fabian Cancellara, Lance Armstrong, Alberto Contador şi Andreas Kloden au pedalat în acelaşi tempo şi au trecut împreună linia de sosire. Astfel, elveţianul şi-a păstrat tricoul galben. Numai că de mâine se intră în munte, acolo unde rutierul de la Saxo Bank nu se descurcă prea bine.

În aceste condiţii, după finish-ul de la Andorra, de mâine, "maillot jaune" urmează să treacă la altcineva. Astăzi, tricoul alb a rămas tot la germanul Tony Martin, la fel cum şi britanicul Mark Cavendish şi-a păstrat tricoul verde, purtat de cel mai bun sprinteur. Cel mai bun căţărător de până acum este francezul Stephane Auge, de la Cofidis. În clasamentul pe echipă, Astana conduce fără emoţii, având un avantaj de peste două minute şi jumătate în faţa celor de la Saxo Bank.

Ca şi până acum, etapa de astăzi a fost decisă de sprintul din finalul cursei. Deşi David Millar a avut un avans considerabil, britanicul a fost înghiţit de pluton cu câteva sute de metri înainte de sosire. Tony Martin a preluat pentru puţin timp trena, dar n-a putut să-i ducă prea mult în spate pe rutierii cu experienţă. Normal, în astfel de momente, victoria le revine vulpoilor bătrâni. Thor Hushovd a pedalat ca un nebun şi a câştigat etapa de la Barcelona, în spatele său venind ibericii Oscar Freire şi Jose Juaquin Rojas.

×
Subiecte în articol: sport