x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liber la blaturi în Europa

Liber la blaturi în Europa

04 Mai 2010   •   00:00
Liber la blaturi în Europa

Inter a trecut cu 2-0 de Lazio, în etapa a 36-a din Serie A, şi este la un pas de câştigarea unui nou "scudetto", al cincilea consecutiv. Rezulta­tul în sine nu este anormal, însă des­făşurarea evenimentelor pe "Olimpico" a fost cel puţin ciudată.

În timp ce pe teren, jucătorii "biancocelesti" s-au ferit să pună prea mari probleme adversa­rilor lor, în tribune, fanii lui Lazio nu şi-au ascuns admiraţia pentru mi­lanezi. "Mourinho, singurul adevărat într-un fotbal prefăcut", "Scudetto game over" sunt doar două dintre bannerele afişate de tifosi la­ziali. În plus, aceştia nu au ezitat să afişeze mesajul ironic "oh, noo" la fiecare gol al "nerazzurrilor" şi chiar şi-au ameninţat favoriţii: "Dacă o să câştigaţi, vă terminăm".

Toate pentru ca AS Roma, marea rivală a lui Lazio şi singura care i-ar fi putut sufla titlul lui Inter, să iasă din cursă. Pro­ta-gonişti ai "teatrului" de pe Olimpico au fost şi Cristi Chivu şi Radu Ştefan, ambii integralişti. Cu două etape înainte de finalul campionatului, Inter are 76 de puncte, iar Roma 74.


TEATRU ŞI ÎN ANGLIA

Un spectacol asemănător cu cel de pe Olimpico s-a pus în scenăşi în Anglia. Chelsea s-a impus cu 2-0, fără prea mari emoţii, pe terenul lui Liverpool. Mulţi dintre suporterii "cormoranilor" au fost însă chiar încântaţi de rezultat.

O eventuală victorie a lui Liverpool ar fi ajutat-o pe marea rivală Manchester United să facă un pas uriaş către câştigarea campiona­tului. Lucru inacceptabil pentru fanii "reds", mai ales că în acest moment Liverpool şi Manchester au acelaşi număr de titluri, 18.

Succesul lui Chelsea pe "Anfield Road" îi menţine pe băieţii lui Ancelotti pe primul loc, cu 83 de puncte, unul mai mult decât  "diavolii". În ultima etapă, Chelsea va juca acasă cu Wigan, iar Manchester va primi vizita lui Stoke City.

×
Subiecte în articol: sport