x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liderul WTA își încheie cariera la 25 de ani Mulțumim, Ashleigh Barty!

Liderul WTA își încheie cariera la 25 de ani Mulțumim, Ashleigh Barty!

de Adi Munteanu    |    24 Mar 2022   •   07:55
Liderul WTA își încheie cariera la 25 de ani  Mulțumim, Ashleigh Barty!

În momentul în care lumea tenisului se întreba când și cum va reveni Serena Williams în circuit, vestea-bombă a venit de la Antipozi: Ashleigh Barty, lider mondial autoritar, și-a anunțat retragerea, cu o lună înainte să împlinească 26 de ani.

 

„Am oferit totul tenisului, iar tenisul mi-a oferit tot. Sunt pregătită să fac acest pas și foarte fericită că am decis asta. Am multe visuri, care nu implică să călătoresc permanent prin lume și să stau departe de familie. Victoria de la Australian Open a fost modul perfect de a-mi încheia cariera”, a fost declarația campioanei australiene, neînvinsă în 2022. De altfel, Barty nu este la prima retragere din circuit. În 2014, când avea 18 ani și era pe locul 128 WTA, a luat o pauză de doi ani în care s-a dedicat cricket-ului. În 2016 a revenit la tenis, iar din 2019 a fost lider mondial autoritar, timp în care a cucerit trei Grand Slam-uri la simplu și unul la dublu, un turneu al campioanelor și a stat 144 de săptămâni consecutiv pe locul 1 în clasamentul mondial.

Ash, ce pot să spun, știi că am lacrimi, nu? Îmi va fi dor de tine în turneu, prietena mea. Erai diferită și specială și am împărtășit cu tine câteva momente uimitoare. Ce urmează acum pentru tine? Campioană de Grand Slam la golf?! Fii fericită și bucură-te de viața ta la maximum. 

Simona Halep, mesaj pe Twitter

×