x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga 1: Au mai căzut doi antrenori

Liga 1: Au mai căzut doi antrenori

de Marius Mihalcea    |    03 Noi 2008   •   00:00
Liga 1: Au mai căzut doi antrenori

Viorel Hizo a renunţat la conducerea tehnică a lui FC Vaslui şi a fost deja înlocuit cu Viorel Moldovan, iar Ionuţ Popa şi-a anunţat jucătorii că nu mai doreşte să continue la cârma Politehnicii Iaşi.



Semieşecul înregistrat de FC Vaslui sâmbătă, pe teren propriu, 1-1 cu Gaz Metan Mediaş, a pus capăt mariajului dintre Viorel Hizo şi gruparea moldoveană. "Viorel Hizo a solicitat rezilierea contractului şi am fost de acord cu acest lucru, pentru că echipa se afla în criză", a anunţat patronul "galben-verzilor", Adrian Porumboiu, care a găsit imediat şi înlocuitorul: Viorel Moldovan.

PROVOCAREA LUI VIO
Aflat în faţa primei sale experienţe ca antrenor principal, Moldovan speră să aducă pe linia de plutire o formaţie care nu a mai cunoscut gustul victoriei tocmai din runda a şasea, când a învins în deplasare pe Oţelul. "Îmi doream mult să debutez în această meserie şi cred că aici, la Vaslui, am toate condiţiile.
Nu mă sperie obiectivul, pentru că altfel nu aş mai fi venit la Vaslui. Pornim totul de la zero, jucătorii trebuie să uite ce a fost până acum şi să se concentreze la ce va fi de mâine încolo. Voi fi foarte exigent şi cred că participarea într-o cupă europeană nu este o misiune imposibilă", a spus fostul internaţional, care a semnat cu FC Vaslui un contract pe o perioadă de doi ani şi jumătate şi are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele cinci locuri. Tot la Vaslui, fostul arbitru Anton Heleşteanu a fost numit în funcţia de preşedintele executiv.

ADRIAN PORUMBOIU: "MOLDOVAN ARE ENTUZIASM"
"Simplul motiv pentru care l-am adus pe Viorel Moldovan la Vaslui este că mizez pe dorinţa fostului mare jucător de a-şi face un nume şi ca antrenor. Moldovan nu vine ca sculptor sau pictor la Vaslui, el aduce un entuziasm şi o prospeţime de care echipa avea nevoie", şi-a argumentat Porumboiu decizia de a numi la cârma echipei un antrenor lipsit de experienţă.

CARUSELUL SCHIMBĂRILOR
Nu mai puţin de şapte echipe din Liga 1 au în momentul de faţă alţi antrenori decât cei cu care s-au aliniat la startul competiţiei, dintre acestea, Buzăul, Otopeniul şi Steaua fiind deja la al treilea lor tehnician. În total, cu tot cu interimari, Massimo Pedrazzini, la Steaua, Nicolae Manea, la Rapid, fiecare cu câte un meci, şi Gabriel Mărgărit, la Otopeni, preţ de două etape, în ediţia în curs a Ligii 1 au activat sau continuă să activeze un număr de 28 de "principali". Iar al 29-lea este pe drum, Ionuţ Popa fiind hotărât să părăsească banca tehnică a lui Poli Iaşi.


Ionuţ Popa a plecat acasă

O situaţie aparte este la Iaşi, unde cel mai longeviv antrenor din Liga 1, Ionuţ Popa, nu doreşte să-şi mai prelungească şederea din cauza problemelor financiare cu care se confruntă clubul. "Gata! Plec de la Poli Iaşi. Eu sunt un luptător, dar nu mai pot aşa! De trei luni eu nu mi-am luat salariul. Sunt jucători care nu au luat bani din iulie. Eu nu mai pot continua în condiţiile astea. Nu pot lucra cu jucători nemulţumiţi. Tot ni s-a promis că ni se vor da bani, dar nu s-a întâmplat nimic. Eu nu pot sta aşa, să mă înjure lumea din tribune din cauza faptului că jucătorii nu vor să joace", a spus "Popică" la finalul partidei de sâmbătă cu Pandurii. Şefii grupării moldovene, împreună cu jucătorii şi cu primarul Gheorghe Nichita, trag totuşi speranţe că-l vor întoarce din drum pe tehnician, care a şi plecat la Arad, oraşul său natal. "Ionuţ Popa va rămâne la Iaşi! Chiar dacă are şi partea lui de vină, Popa are dreptate, fiindcă acţionarii care au promis că vor investi la club nu şi-au făcut treaba", a declarat edilul şef al municipiului. "Popa va reveni la Iaşi în proporţie de 80 la sută. El e la Arad acum, dar eu cred că trebuie să rămână la Iaşi măcar până la finalul turului. Oricum, nu am primit nici o demisie scrisă din partea lui", a spus ieri preşedintele clubului, Sorin Boca.

"Am găsit o echipă tristă, dar sunt convins că se vor descătuşa curând. Mă bucur că domnul Porumboiu a insistat şi a reuşit să mă determine să vin aici"
Viorel Moldovan, antrenor FC Vaslui

×
Subiecte în articol: sport vaslui