x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga 1 / Rapid Bucureşti: Marian Rada vorbeşte de retrogradare!

Liga 1 / Rapid Bucureşti: Marian Rada vorbeşte de retrogradare!

de Ovidiu Ciutescu    |    02 Feb 2009   •   00:00
Liga 1 / Rapid Bucureşti: Marian Rada vorbeşte de retrogradare!

Rapid Bucureşti a plecat astăzi în Turcia, loc unde desfăşoară al doilea cantonament din această pauză competiţională. Înainte de a urca în avion, antrenorul Marian Rada a vorbit despre valoarea lotului pe care îl pregăteşte şi despre posibila retrogradare a echipei în eşalonul doi!



"Există teama să nu retrogradăm din raţiuni financiare, nu e vorba de valoarea echipei. Ne e teamă tuturor de acest lucru. Dar ca valoare, eu zic că echipa e de primele trei locuri. Eu când m-am întors am găsit la echipă o atmosferă parcă neschimbată. Jucătorii nu şi-au pierdut spiritul de echipă. Am găsit o formaţie omogenă şi dornică de performanţă, acum rămâne de dovedit şi la începutul returului", a spus Rada, citat de Mediafax. Tehnicianul a menţionat că jucătorii îşi vor primi salariile pe luna decembrie în timpul cantonamentului din Turcia: "Băieţii şi-au luat salariile pe noiembrie. Ei au primit asigurări că în timpul stagiului de pregătire vor primi şi banii pe decembrie. De aceea Sichitiu a rămas la Bucureşti, ca să rezolve toate problemele".



Fosta glorie a Giuleştiului, Rică Răducanu, care face parte din delegaţia pentru turneul din Turcia, a declarat că nu ar fi nicio problemă dacă Rapid ar retrograda. "Rapidul nu o să piară aşa uşor. Sperăm că o să fie bine, pentru că Rapid a trecut prin perioade grele tot timpul, am jucat şi prin B. Dar dacă nu se întâmplă lucruri ca astea atunci Rapidul nu ar exista. Nu cred că o să ajungem iar în B. Poate în cel mai rău caz o să jucăm în B. Şi ce? O să jucăm de la 11.00, stadionul o să se umple şi o să fie foarte frumos. Dar nu cred eu că o să se întâmple aşa ceva. Până o să ne întoarcem din pregătire totul o să se rezolve", a spus fostul portar. Răducanu speră ca acţionarul majoritar George Copos să nu renunţe la finanţarea clubului giuleştean. "Eu îl ştiu bine pe domnul Copos. Le are şi el pe ale lui, şi supărări şi altele. Fiecare îşi face socotelile lui. Să sperăm că o să ne înţelegem până la urmă şi să meargă bine Rapidul, că este sufletul nostru", a adăugat Rică Răducanu.

Echipa Rapid a plecat în această dimineaţă în  Antalya, într-un turneu care se va încheia la 14 februarie. Lotul deplasat în Turcia este alcătuit din 24 de jucători, inclusiv mijlocaşul sârb Djordje Ivelja aflat în probe. În schimb, nu a făcut deplasarea cu Rapid portarul Kassaly Daouda care nu a putut obţine viza pentru Turcia. Daouda se va pregăti la Pro Rapid până la rezolvarea acestei probleme. În acelaşi avion cu Rapid s-au aflat şi loturile echipelor FC Vaslui, Universitatea Craiova şi Gloria Bistriţa, care vor efectua de asemenea stagii de pregătire în Turcia.

×
Subiecte în articol: sport rapid