x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Campeones de Europa!

Liga Campionilor - Campeones de Europa!

de Delia Gomoescu    |    19 Mai 2006   •   00:00

Patru minute magice au fost suficiente pentru catalani sa devina regi. Baietii lui Rijkaard au invins cu 2-1 pe Stade de France, dupa ce au fost condusi de un Arsenal aflat in inferioritate numerica.

DEZAMAGIRE. Henry a spus    / FERICIRE. Ronaldinho si-a impli-
ca traieste "un sentiment      nit visul: este campion al Europei
de injustitie" Â Â Â Â Â

Patru minute magice au fost suficiente pentru catalani sa devina regi. Baietii lui Rijkaard au invins cu 2-1 pe Stade de France, dupa ce au fost condusi de un Arsenal aflat in inferioritate numerica.

Barcelona a devenit campioana Europei pentru a doua oara in istorie. Condusi cu 1-0 de Arsenal, "extraterestrii" au intors rezultatul abia in ultimul sfert de ora, cu toate ca au avut un om in plus pe teren inca din minutul 18, cand Lehmann a vazut cartonasul rosu. Eto’o (’76) si Belletti (’81) au semnat revenirea elevilor lui Rijkaard pe Stade de France, dupa ce Sol Campbell deschisese scorul in minutul 37.

APRECIERI. "Barcelona a jucat cu rabdare, a cautat spatii, si-a trimis artileria in atac si parea ca are partida sub control. Insa a venit golul lui Campbell, aratand tragicomedia fotbalului in toata esenta sa. In repriza a doua, Eto’o a reusit sa egaleze, iar Rijkaard l-a trimis in teren pe Belletti, care a fost determinant", a scris El Mundo Deportivo. La randul sau, El Pais titreaza: "Al saptelea cer este la Paris". "Nu a fost noaptea lui Ronaldinho, ci noaptea lui Larsson, Valdes, Eto’o si mai ales noaptea lui Belletti". In schimb, presa britanica apreciaza ca "tunarii" au fost adusi cu picioarele pe pamant in cel mai brutal mod. "Arsenal s-a aflat pe punctul de a scrie inca un capitol remarcabil in istorie. Insa, in fata celui mai bun atac din lume, asasinatul a avut loc in decurs de patru minute, iar cand au lovit, cei de la Barcelona au facut-o cu brutalitate", noteaza cotidianul The Independent.

PRIME. Pentru parcursul din aceasta editie a Ligii Campionilor, Barcelona va incasa 17,8 milioane de euro, in timp ce Arsenal se va alege cu 15,3 milioane de euro. Doar pentru faptul ca au fost prezente in finala, cele doua cluburi vor primi 6,4, respectiv 3,9 milioane de euro. Pentru Spania a fost un sezon perfect in Europa, Barcelona castigand Liga Campionilor, dupa ce FC Sevilla a triumfat in Cupa UEFA.

PERSEVERENTA
"Nici un moment nu am crezut ca am pierdut. Dupa ce am vazut ce a facut Liverpool anul trecut, ne-am spus ca nu trebuie sa renuntam. O finala se joaca pana la capat. A fost seara Barcelonei, nu seara lui Ronaldinho, Belletti sau Eto’o. O victorie colectiva" - Samuel Eto’o, atacantul Barcelonei, declarat cel mai bun jucator al finalei

×
Subiecte în articol: sport