x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Cu Barca la Paris

Liga Campionilor - Cu Barca la Paris

de Delia Gomoescu    |    27 Apr 2006   •   00:00
Liga Campionilor - Cu Barca la Paris

Barcelona si Arsenal vor juca la 17 mai, la Paris, in finala celei mai importante competitii continentale.
Catalanii au remizat pe "Camp Nou", 0-0 cu AC Milan, si merg mai departe datorita victoriei cu 1-0 din meciul tur. Rossonerii au facut deplasarea la Barcelona insotiti de 5.000 de suporteri convinsi ca baietii lui Ancelotti pot intoarce rezultatul defavorabil de pe "San Siro". In absenta lui Nesta, accidentat, tehnicianul milanez l-a titularizat pe veteranul Costacurta, in varsta de 40 de ani. Echilibrul si spectacolul au fost cuvintele cheie ale jocului, ambele formatii avand partea lor de ocazii. Si totusi, Milanul ar fi putut ajunge macar in prelungiri daca arbitrul Markus Merk n-ar fi luat o decizie controversata, anuland golul lui Sevcenko, pentru un fault in atac al ucraineanului. Daca gruparea italiana trebuie sa astepte sezonul viitor pentru a bifa victoria cu numarul 100 in Liga Campionilor, catalanii vor juca din nou in ultimul act al competitiei. Iar Ronaldinho este gata pentru duelul stelar cu Henry.

""Tunarii"" la Paris


Arsenal este prima finalista a Ligii Campionilor. Invingatori cu 1-0 in tur, "tunarii" au remizat marti seara, 0-0, cu Villarreal si vor juca la 17 mai, la Paris, in ultimul act al competitiei.

Punctul culminant al partidei de pe El Madrigal a avut loc in minutul 88, cand argentinianul Riquelme a ratat penaltiul care ar fi putut trimite "submarinul" in prelungiri. Astfel, la debutul sau in Liga Campionilor, Villarreal se opreste in semifinale. Daca Manuel Pellegrini apreciaza ca echipa sa ar fi meritat sa mearga mai departe, Arsene Wenger considera la randul sau ca londonezii pot castiga trofeul. "Cand Riquelme se indrepta sa execute penaltiul, mi-am spus ca, daca intr-adevar este anul nostru, atunci Jens va apara. Stiam ca nu va fi usor pentru Riquelme, era atata presiune asupra sa, iar caracterul si determinarea lui Jens au invins. Lehmann a demonstrat tuturor ce portar mare este. Finala va fi o incununare a noua ani si jumatate de munca pentru mine la Arsenal", a declarat Wenger.

×
Subiecte în articol: sport