x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor:Glasgow Rangers - Unirea Urziceni 1-4 (1-1) / Crivăţul din Bărăgan îngheaţă Rangers

Liga Campionilor:Glasgow Rangers - Unirea Urziceni 1-4 (1-1) / Crivăţul din Bărăgan îngheaţă Rangers

20 Oct 2009   •   00:00
Liga Campionilor:Glasgow Rangers - Unirea Urziceni 1-4 (1-1) / Crivăţul din Bărăgan îngheaţă Rangers
Sursa foto: Cristi Preda/Intact Images

Aflat la doar a cincea confruntare continentală din istoria clubului, Unirea Urziceni a obţinut un succes extraordinar pe Ibrox Park din Glasgow, spulberând cu 4-1 campioana Scoţiei la capătul unui meci halucinant.

Printr-un efort împins până la extrem, completat cu o organizare aproape perfectă, dar şi mângâiată din plin de noroc, trupa lui Dan Petrescu a devenit a treia echipă din România care reuşeşte un rezultat de senzaţie în Liga Campionilor, după Steaua (4-1 la Kiev) şi CFR Cluj (2-1 pe Olimpico din Roma).

"Am obţinut o victorie foarte bună. Va fi o victorie minunată dacă ne vom califica, indiferent de pe ce loc. Dacă nu ne vom califica, rămâne doar o victorie de palmares. Jucătorii nu au fost în formă maximă, chiar dacă am bătut cu 4-1. Puteam să jucăm mai bine, dar ne-au ieşit toate. Echipa a demonstrat că are caracter. Înainte de meci le-am spus că îmi sunt datori mie, patronului şi tuturor. Trebuie să ţinem capul jos, la muncă şi să nu vorbim prea mult", a declarat antrenorul Dan Petrescu.

FERNANDES: "DEDIC VICTORIA ROMÂNILOR!"
"Furnicuţele" lui Dan Petrescu nu s-au clătinat când Mendes deschidea scorul, în minutul 2, graţie unui şut deviat nefericit de Ricardo. Bilaşco a finalizat precis o centrare a omului meciului pentru Unirea, argentianul Brandan. Finalul reprizei a fost halucinant. Rezerva de portar, Daniel Tudor a apărat penalty-ul lui Davies, acesta având să fie momentul decisiv al confruntării.

În repriza secundă, totul a mers perfect pentru campioana României. Călcâiul lui Fernandes l-a şters fericit pe Lafferty, McCulloch a reluat în propria poartă lovitura liberă executată de Tibi Bălan, iar lovitura liberă a lui Brandan a fost deviată suficient de Naismith pentru un 1-4 extraordinar, superb, istoric. "O să ne jucăm şansele în următoarele meciuri, pentru că acum vrem să ne bucurăm de rezultatul acesta. Măcar pentru o seară, ne cunoaşte toată lumea. Mă bucur pentru România, le dedic victoria tuturor celor care au crezut în noi", a declarat după meci unui dintre eroii Unirii, portughezul cu origini în Guineea Bissau, Bruno Fernandes.

Grupa G
Glasgow Rangers - Unirea Urziceni 1-4
Ricardo ('2-autogol)/ Bilaşco ('33), Lafferty ('49 - autogol), McCulloch ('59-autogol), Brandan ('65)
VfB Stuttgart - FC Sevilla 1-3
Elson ('74)/ Squillaci ('23,'72), Navas ('55)

CLASAMENT
1. Sevilla 3 3 0 0 9-2 9p
2. Urziceni 3 1 1 1 5-4 4p
3. Stuttgart 3 0 2 1 3-5 2p
4. Rangers 3 0 1 2 3-9 1p

ETAPA URMĂTOARE (4 noiembrie):
Unirea Urziceni - Glasgow Rangers
FC Sevilla - VfB Stuttgart



Glasgow Rangers - Unirea Urziceni

1-0 Pedro Mendes 2'


1-1 Bilaşco 32'


1-3 McCulluch 61'
 
1-4 Brandan 66'

×
Subiecte în articol: sport glasgow rangers-unirea