x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Lehmann duce Arsenal in finala

Liga Campionilor - Lehmann duce Arsenal in finala

de Mihai Igirosanu    |    Delia Gomoescu    |    26 Apr 2006   •   00:00
Liga Campionilor - Lehmann duce Arsenal in finala

"Tunarii" lui Arsene Wenger s-au calificat aseara in finala Ligii Campionilor in urma unui retur realmente dramatic, incheiat 0-0 pe stadionul "El Madrigal" din Villa-Real. Eroul lui Arsenal a fost portarul Jens Lehmann, care a parat un pe-nalty executat de vedeta spaniolilor, Juan Roman Ri-quelme, in minutul 89. In tur, la Londra, Arsenal a invins cu 1-0.

REZISTENTA. Dispusi perfect pe teren de catre exceptionalul strateg care este Wenger, englezii au reusit sa domoleasca inten-tiile ofensive ale "armatei" sud-americane construite la Villarreal de chilianul Ma-nuel Pellegrini. Londonezii nu mai primisera gol din septembrie 2005, reusind finalmente sa-si pastreze ului-toarea perioada de invincibilitate.

DRAMATISM. Spaniolii au controlat autoritar finalul partidei, producand panica la poarta lui Arsenal. In minutul 89, francezul Gael Clichy a comis o eroare incredibila, impingandu-l evident in careu pe atacantul gazdelor, Jose Mari si toata lumea se pregatea de prelungiri. Numai ca penalty-ul executat de idolul din Castellon, argentinianul Riquelme, a fost aparat de germanul Lehmann. Ultimul fluier al rusului Valentin Ivanov i-a gasit pe jucatorii si fanii lui Villarreal inecati in lacrimi, iar pe Henry si compania facand gramezi ale fericirii. Cea de-a doua finalista va fi decisa in aceasta seara, de la ora 21:45, pe "Nou Camp" din Barcelona, unde Barcelona este mare favorita dupa victoria cu 1-0 obtinuta la Milano.

Liga Campionilor - Ultimul pas pana la Paris


SPERANTA. Milanezii se bazeaza pe geniul ucraineanului Sevcenko pentru rasturnarea rezultatului din tur
Dupa 1-0 pe "San Siro" cu AC Milan, Barcelona abordeaza linistita si odihnita returul de pe "Camp Nou". Ploaia le-a intins o mana de ajutor catalanilor, care n-au jucat meciul de campionat cu Sevilla din cauza terenului impracticabil. Asa ca Ronaldinho si ai sai au avut tot timpul sa se refaca si sa pregateasca temeinic partida din aceasta seara.

INCREDERE. Apele sunt mult mai agitate in tabara adversa. In ciuda esecului de pe teren propriu, rossonerii cred in calificarea in finala de la Paris. "Putem sa mergem mai departe, trebuie doar sa avem incredere in noi. Cred in forta si in experienta jucatorilor mei", spune Carlo Ancelotti. Milanezii se afla in fata unui meci istoric, iar o eliminare ar fi dezastru. Daca inving, bifeaza victoria cu numarul 100 in Liga Campionilor si totodata calificarea in a noua finala din ultimii 18 ani. Ancelotti merge la Barcelona fara Massimo Ambrosini, care are fractura de peroneu, dar cu Kaka, Andrei Sevcenko si Cafu. Toti trei au avut probleme medicale, fiind recuperati. In schimb, Nesta ramane in continuare incert.

CONSERVATOR. De partea cealalta, Frank Rijkaard va da probabil credit ca si pe "San Siro" unui trio ofensiv de exceptie: Ronaldinho - Eto’o - Giuly. In sprijinul lor este gata sa vina si Deco, portughezo-brazilianul fiind suspendat in tur. Partida de pe "Camp Nou" va fi condusa la centru de germanul Markus Merk si va fi transmisa in direct de Pro TV, de la ora 21:45.
×
Subiecte în articol: sport