x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor / Real, inmormantat

Liga Campionilor / Real, inmormantat

de Delia Gomoescu    |    10 Mar 2006   •   00:00
Liga Campionilor / Real, inmormantat

Pentru al treilea an consecutiv, madrilenii nu castiga nimic. Fostii "galactici" n-au reusit decat un 0-0 pe "Highbury" si spun la revedere Europei.

Real Madrid isi ia adio de la era galactica. Echipa de supervedete creata de Florentino Perez va bifa al treilea sezon fara nici un trofeu. Ultima speranta a murit miercuri seara pe "Highbury", unde baietii lui Lopez Caro au izbutit doar un 0-0 cu Arsenal. Prea putin pentru a ramane in Europa.

BATRANETE. Presa spaniola pare resemnata in fata finalului inevitabil al marelui Real. "Atarna anii, atarna kilogramele", a titrat ieri cotidianul AS. "Nu a folosit la nimic efortul muribund al Realului. Nu, nu este doar o infrangere in plus. A fost ultima mare noapte europeana a batranelor vedete. Pe masura trecerii timpului demnitatea se evapora. Foarte acru, nimic dulce", scrie cotidianul spaniol. La fel de dura este si reactia celuilalt ziar madrilen, Marca: "Arsenal elimina un Madrid nul. Timp de 90 de minute Realul s-a aflat la un pas de victorie, dar a fost incapabil sa treaca de Lehmann".

SALVATORII. In schimb, englezii ii ridica in slavi pe "tunari". "Mandra Arsenal poarta in continuare steagul pentru Anglia", titreaza The Guardian, subliniind ca jucatorii lui Arsene Wenger sunt singurii supravietuitori britanici in Liga Campionilor dupa ce Liverpool si Chelsea au parasit competitia in optimi. La randul sau, antrenorul francez crede ca echipa sa a dat dovada de caracter si determinare. "Daca mi-ati fi spus ca vom juca de doua ori cu Real si nu vom primi nici un gol... Este dovada ca pot exista si surprize. A fost o seara mare pentru fotbal", a spus Wenger. Astazi, la Paris, va avea loc tragerea la sorti a sferurilor si a semifinalelor.

OPTIMI - REZULTATE MARTI
  • BARCELONA - Chelsea 1-1 (in tur 2-1)
    Ronaldinho (’77)/ Lampard (’90+2 - pen.)
  • JUVENTUS - Werder Bremen 2-1 (2-3)
    Trezeguet (’65), Emerson (’88)/ Micoud (’13)
  • VILLARREAL - Glasgow Rangers 1-1 (2-2)
    Arruabarrena (’49)/ Lovenkrands (’12)
  • Meciul Inter Milano - Ajax Amsterdam (2-2 in tur) va avea loc la data de 14 martie
  • OPTIMI - REZULTATE MIERCURI
  • AC MILAN - Bayern München 4-1 (in tur 1-1)
    F. Inzaghi (’8, ’47), Sevcenko (’25), Kaka (’59) / Vogel (’35)
  • ARSENAL - Real Madrid 0-0 (1-0)
  • Liverpool - BENFICA 0-2 (0-1)
    S. Simao (’36), Miccoli (’89)
  • LYON - Eindhoven 4-0 (1-0)
    Tiago (’26, ’45), Wiltord (’71), F. Fred (’90)
  • BAYERN, UMILITA LA MILANO
    In numai o saptamana, nemtii au ramas fara nici o echipa in Liga Campionilor, iar nationala lui Klinsmann a fost umilita de Italia. Dupa 1-1 la München, Bayern a fost spulberata, 1-4, miercuri seara de AC Milan. "Catastrofa. Bayern a trait un fiasco la Milano si a zburat din Liga Campionilor", scrie Bild. In schimb, italienii jublileaza. "Ciclonul Milan a distrus Bayern", titreaza Corriere della Sera. In plus, ziarul peninsular ii si ironizeaza pe nemti: "Pentru a crede ce s-a intamplat, e suficient sa va uitati la fata lui Oliver Kahn, care nici in conditii normale nu este un ideal de frumusete".

    LIVERPOOL, PE USA DIN DOS
    Campioana Liverpool nu-si poate apara trofeul cucerit in luna mai la Istanbul. Echipa lui Rafa Benitez a fost "invitata" afara din Europa de Benfica Lisabona, portughezii castigand ambele manse din optimi. BBC califica drept frustrant esecul "cormoranilor": "Visul echipei Liverpool de a-si pastra coroana europeana s-a incheiat cu o infrangere frustranta, pe teren propriu, in fata Benficai". Este pentru prima data cand o echipa portugheza invinge pe Anfield Road. Intr-un alt meci disputat miercuri seara, Lyon a zdrobit pe PSV Eindhoven, scor 4-0. Campioana Frantei castigase si in tur cu 1-0.

    ×
    Subiecte în articol: sport Liga campionilor