x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport LIGA CAMPIONILOR SE JOACĂ ŞI ÎN LIGA 1 - Stelele se înfruntă în Gruia

LIGA CAMPIONILOR SE JOACĂ ŞI ÎN LIGA 1 - Stelele se înfruntă în Gruia

de Mihai Igirosanu    |    26 Sep 2008   •   00:00
LIGA CAMPIONILOR SE JOACĂ ŞI ÎN LIGA 1 - Stelele se înfruntă în Gruia

Stadionul din Gruia va găzdui în această seară, de la ora 20:45, în direct la Antena 1, cel mai aşteptat meci al începutului de sezon, între reprezentantele României în grupele Ligii Campionilor.



Stadionul din Gruia va găzdui în această seară, de la ora 20:45, în direct la Antena 1, cel mai aşteptat meci al începutului de sezon, între reprezentantele României în grupele Ligii Campionilor.

Biletele s-au epuizat ieri-dimineaţă, astfel că partida din această seară se va desfăşura cu casa închisă, pentru prima oară de la inaugurarea noului stadion din Gruia. “Vor fi aproximativ 23.000 de spectatori”, a anunţat preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan.

TRICĂ: “DECISIV PENTRU NOI”

Mijlocaşul campionilor de la CFR, Eugen Trică, a exprimat starea de spirit din lotul ardelenilor: “Este un derby, se întâlnesc cele mai bune echipe din România. Pentru CFR este un meci decisiv. Nu ne gândim la Chelsea acum, trebuie să batem Steaua mai întâi”. “Cred că victoria de la Bistriţa a fost foarte importantă pentru noi. Ne-am revenit, jucăm frumos, pe poartă, pe atac. Spiritul ofensiv al CFR-ului e din nou vizibil. Am apreciat declaraţia antrenorului Farului, care nu era convins că echipa sa a avut vreun şut pe poartă la Cluj. Acum, de la portar, fundaşi şi până la atacanţi, toată lumea luptă. Suntem din nou o echipă, nu doar o sumă de individualităţi”, a spus fundaşul Tony. “CFR este în vârf de formă şi este o contracandidată la titlu. Perioada foarte bună prin care trec ei face ca acest meci să fie foarte important. Este o premieră pentru fotbalul românesc, că se întâlnesc două echipe de Liga Campionilor. Este important să obţinem această victorie, pentru că ne va da un moral bun şi pentru partida cu Fiorentina. Se poate spune că este un meci care poate decide campionatul”, a spus fundaşul stelist George Ogăraru.

Rădoi, menajat

Anunţat, iniţial, ca titular de patronul Gigi Becali, căpitanul Stelei, Mirel Rădoi, va reintra abia în meciul de marţi seară, din Liga Campionilor, de pe terenul Fiorentinei. “El vroia să intre şi cu Gaz Metan, dar a avut dureri şi e mi bine să mai stea”, a declarat ieri Becali. Internaţionalul din Ghencea a avut unele probleme la ultimele antrenamente, iar staful tehnic a decis să nu rişte o eventuală reaccidentare. Delegaţia echipei Steaua Bucureşti se va caza la Turda în vederea meciului cu CFR Cluj, din etapa a 9-a a Ligii 1, fiind pentru prima oară când steliştii aleg o altă locaţie decât oraşul Cluj-Napoca înaintea partidelor cu formaţii clujene. Jucătorii stelişti vor locui la un hotel de patru stele situat la intrarea în Turda.

Mureşan: “Sunt sigur că vom învinge!”

Clujenii sunt montaţi pentru derby-ul cu Steaua, în faţa căreia nu au reuşit să se impună deloc în ultimii ani.

Mulţumit de evoluţia echipei din ultimele meciuri, preşedintele Iuliu Mureşan şi-a exprimat optimismul: “Vom crea mari probleme Stelei, sunt sigur că vom învinge. Ne-am luat măsuri de siguranţă pentru acest meci, vom fi foarte bine organizaţi. Nu îmi pare rău că l-am dat pe Semedo. Ne-a lipsit acea schimbare, am întârziat puţin cu ea, dar acum ne apropiem de maximum pe care îl putem oferi”. Fundaşul Tony l-a lăudat pe antrenorul Trombetta: “Nu ştiu dacă are o reţetă secretă. Ceea ce e limpede e faptul că s-a schimbat antrenorul şi s-au câştigat trei meciuri. Peste ani va rămâne numai statistica aceasta. A fost foarte criticat încă înainte de a arăta ce poate. A închis gurile tuturor celor care se îndoiau de calităţile sale de antrenor”. Altfel, o delegaţie oficială din partea celor de la CFR Cluj, formată din preşedintele Iuliu Mureşan şi directorul de relaţii internaţionale, Antoniou Antonis, s-a aflat zilele acestea în Franţa, la Bordeaux, pentru a pune la punct detaliile organizatorice ale partidei dintre Girondins de Bordeaux şi CFR, programată la data de 22 octombrie. Francezii se confruntă cu probleme medicale, Yoan Gouffran şi Souleymane Diawara accidentându-se la antrenamentul de ieri-dimineaţă.

“CFR este o echipă foarte bună şi a arătat asta în sezonul trecut, când a cucerit şi cupa şi campionatul. Totuşi, Steaua este lider şi trebuie să arătăm că merităm această poziţie”

Juan Carlos Toja

×
Subiecte în articol: sport