x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Trofeul merge pe "Camp Nou"

Liga Campionilor - Trofeul merge pe "Camp Nou"

de Delia Gomoescu    |    18 Mai 2006   •   00:00
Liga Campionilor - Trofeul merge pe "Camp Nou"

Desi a jucat cu un om in plus inca din minutul 18, Barcelona a fost condusa pana aproape de final de Arsenal. Catalanii au intors rezultatul abia in ultimul sfert de ora.

Si totusi, Barca

Desi a jucat cu un om in plus inca din minutul 18, Barcelona a fost condusa pana aproape de final de Arsenal. Catalanii au intors rezultatul abia in ultimul sfert de ora.

Barcelona a cucerit aseara cel mai important trofeu european pentru a doua oara in istorie, dupa victoria cu 2-1 in fata "tunarilor" de la Arsenal. Cu toate ca erau considerati favoriti, "extraterestrii" au avut viata grea pe Stade de France.

INFERIORITATE. Unul dintre momentele cheie ale partidei a avut loc in minutul 18. Scapat singur spre poarta englezilor, Eto’o a fost agatat de Lehmann la marginea careului. Norvegianul Terje Hauge n-a avut nici o ezitare: cartonas rosu pentru portarul german care, desi n-a parasit competitia in modul cel mai fericit, si-a mentinut totusi recordul de imbatibilitate in Liga Campionilor. Eliminarea lui Lehmann intarea statutul de favorita al Barcelonei. Dar, spre uimirea generala, cei care au inscris primii au fost "tunarii": in minutul 37, Henry a centrat perfect pentru Sol Campbell care a reluat cu capul, fara sperante pentru Valdes.

RASTURNARE. Pe masura ce clipele treceau, se contura si surpiza. Si totusi, rezistenta britanicilor n-a durat decat pana in minutul 76, cand Eto’o a adus egalarea. A fost lovitura morala decisiva pentru elevii lui Arsene Wenger, care au incasat si al doilea gol in mai putin de cinci minute. Autor: Belletti, cel care a devenit eroul catalanilor la scurt timp dupa ce a intrat pe teren. Este pentru a doua oara in istorie cand Barcelona castiga Liga Campionilor. Astfel ca, in Supercupa Europei, se vor intalni doua echipe din Spania: Sevilla si Barcelona.

AU JUCAT
  • Barcelona: VALDES - OLEGUER (’71 Belletti), MARQUEZ, PUYOL, VAN BRONCKHORST - DECO, EDMILSON (’46 Iniesta), VAN BOMMEL (’61 Larsson) - GIULY, ETO’O, RONALDINHO
  • Arsenal: LEHMANN - EBOUE, TOURE, CAMPBELL, ASHLEY COLE - PIRES (’19 Almunia), GILBERTO, FABREGAS (’75 Flamini), HLEB (’85 Reyes) - LJUNGBERG, HENRY

    Arbitru:Terje Hauge (Norvegia)

    Eliminat: Lehmann (’18)
  • FOTOGRAFIE CU BUCLUC
    Arbitrul-asistent norvegian Ole Hermann Borgan, care ar fi trebuit sa oficieze la partida de aseara, a fost inlocuit de compatriotul sau, Arild Sundet. UEFA a luat aceasta decizie dupa ce tusierul a pozat imbracat in tricoul Barcelonei. Borgan a explicat ca fotograful i-a cerut sa pozeze in tricourile celor doua echipe, dar el nu l-a avut la indemana decat pe acela al catalanilor. "Este un lucru stupid, dar a fost facut doar din bucuria de a fi delegat la acest meci. Borgan nu este un suporter al Barcelonei, a facut poza doar pentru a simboliza acest meci", a explicat "centralul" Terje Hauge.
    ×
    Subiecte în articol: sport