x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport LIGA CAMPIONILOR - Volkan, noul Duckadam

LIGA CAMPIONILOR - Volkan, noul Duckadam

06 Mar 2008   •   00:00

Stadionul “Ramon Sanchez Pizchuan” nu le prieşte spaniolilor când vine vorba despre lovituri de departajare. La 22 de ani după ce Steaua reuşea să învingă la penalty-uri pe FC Barcelona în finala Cupei Campionilor Europeni, FC Sevilla a fost eliminată de Fenerbahce, tot în urma loviturilor de departajare.

Stadionul “Ramon Sanchez Pizchuan” nu le prieşte spaniolilor când vine vorba despre lovituri de departajare. La 22 de ani după ce Steaua reuşea să învingă la penalty-uri pe FC Barcelona în finala Cupei Campionilor Europeni, FC Sevilla a fost eliminată de Fenerbahce, tot în urma loviturilor de departajare. Demon în timpul meciului, când a primit două goluri parabile, portarul turc Demirel Volkan s-a transformat apoi în înger, reuşind să res­pingă şuturile expediate de Escude, Maresca şi Daniel Alves, ceea ce

le-a amintit spaniolilor de isprava lui Helmuth Duckadam din 1986. “Demirel s-a transformat în eroul neaşteptat al lui Fenerbahce, exact la aceeaşi poartă la care, în urmă cu 22 de ani, un portar român, Du­ckadam, a apărat tot trei penalty-uri în faţa Barcelonei şi a adus Stelei singura Cupă a Campionilor Eu­ro­peni din istorie”, a notat cotidianul catalan Sport. Acesta a comis însă o greşeală, pentru că Duckadam a apărat patru lovituri de departajare, nu trei, performanţă care l-a propulsat direct în Cartea Recordurilor.

VIS. Deţinătoarea trofeului, AC Milan, a părăsit competiţia fiind învinsă pe teren propriu, scor 0-2, de puştii teribili ai lui Arsenal. Un succes istoric, pentru că nici o echipă engleză nu a mai câştigat până acum pe San Siro în cupele europene, iar Arsene Wenger poate să viseze la câştigarea Ligii Campionilor.

 

 

 

 

 

Optimi (manşa secundă)

 

 

Marţi

 

Milan – Arsenal (în tur 0-0)       0-2

 

Fabregas (’83), Adebayor (’90)

 

FC Barcelona – Celtic (3-2)     1-0

 

Xavi (’4)

 

FC Sevilla – Fenerbahce (2-3)

 

3-2, 2-3 după penaltyuri

 

D. Alves (’5), Keita (’9), Kanoute (’40)/

 

Deivid (’20, ’78)

 

Man. United – Lyon (1-1)        1-0

 

C. Ronaldo (’41)

 

 

Ieri

 

FC Porto – Schalke (0-1)

 

Arbitru: Howard Webb (Anglia)

 

Real – AS Roma (1-2)

 

×
Subiecte în articol: sport