x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga II - Blaturi la Dej?

Liga II - Blaturi la Dej?

de Vicentiu Neagoe    |    17 Ian 2007   •   00:00
Liga II  -  Blaturi la Dej?

Cativa dintre fotbalistii Unirii Dej, "satelitul" echipei CFR Cluj, au apelat la o metoda interzisa de regulamente pentru a castiga venituri suplimentare. Conform ziarului Ziua de Cluj, acestia au jucat la pariuri si ar fi castigat sume importante.

Scandal legat de pariuri. Cativa dintre fotbalistii Unirii Dej, "satelitul" echipei CFR Cluj, au apelat la o metoda interzisa de regulamente pentru a castiga venituri suplimentare. Conform ziarului Ziua de Cluj, acestia au jucat la pariuri si ar fi castigat sume importante.

Cel care a dezvaluit aceste lucruri este antrenorul dejenilor, Dorel Muresan, care a spus ca a auzit pentru prima oara de aceste practici, dupa partida pe care echipa sa a pierdut-o cu 1-4 in fata celor de la CFR Timisoara la data de 15 octombrie 2006. "Am auzit si eu dupa meciul cu banatenii, dar sincer nu stiu, nu ii controlez. Acum am inteles ca pariurile astea au devenit o boala grea pentru toti", a spus Muresan.

Antrenorul echipei aflate pe ultimul loc in seria a II-a a spus ca nu stie care dintre jucatorii sai a jucat la pariuri, dar spune ca a auzit si el de sumele castigate de unii. "Si eu am auzit de sume cuprinse intre 300 si 500 de milioane de lei vechi, dar nu pot sa acuz pe nimeni cand nu am dovezi. Fiecare e liber sa joace", a afirmat antrenorul Dejului. Pariurile sportive sunt interzise pentru fotbalisti printr-o hotarare a Comitetului Executiv luata in 2006.

NUME. Printre cei suspectati ca ar fi pariat se regasesc Emil Stef, Razvan Tarlea, Dumitru Mitu si Gabriel Bacnean. Tarlea a recunoscut ca joaca la pariuri, insa a negat faptul ca a jucat contra echipei sale. "Eu nu am jucat niciodata pe Dej sau pe CFR. Am jucat pe alte meciuri. Stiu ca nu e voie, dar nu cred ca e vreun fotbalist in Romania care nu joaca. Eu va spun ca, in proportie de 80%, toti joaca", a spus Tarlea pentru Ziua de Cluj.

Aparatorul buturilor dejene, Emil Stef, a negat vehement ca a pariat. "Nu sunt un amator de pariuri. Am jucat o data sau de doua ori, dar mai demult", a spus portarul "lanternei rosii". Ceilalti doi jucatori banuiti ca ar fi castigat nu au putut fi contactati. La meciul incriminat, Mitu a irosit o lovitura de pedeapsa, Tarlea a fost eliminat, iar portarul Stef a gafat monumental la doua dintre golurile oaspetilor.

Principalul finantator al CFR Cluj, Arpad Paszkany, a auzit si el despre practicile mai putin cinstite ale jucatorilor de la echipa "satelit". "Nu stiu decat din zvonuri. Sunt acasa foarte putin si nu am timp sa fac pe comisarul sau pe politistul, sa ma uit daca joaca sau nu la pariuri. Daca legea nu le interzice, atunci inseamna ca este legal."
×
Subiecte în articol: sport