x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lotus revine în Formula 1, din 2010

Lotus revine în Formula 1, din 2010

15 Sep 2009   •   00:00
Lotus revine în Formula 1, din 2010

O echipă ce va purta numele Lotus va evolua în Formula 1 pentru prima oară din 1994, după ce a primit al 13-lea loc pentru sezonul viitor, devenind a patra formaţie nouă în Campionatul Mondial din 2010, alături de Campos Grand Prix, Manor şi USF1.



Gruparea BMW Sauber, care este de vânzare în acest moment după retragerea BMW, a primit din partea FIA a "14-a poziţie" în Campionatul Mondial, ceea ce înseamnă că va fi prima care va concura în cazul în care apare un loc vacant pentru 2010.

Cu toate acestea responsabilii FIA au precizat că se gândesc să mărească la 14, începând cu anul viitor, numărul de echipe participante în F1, informează BBC, citat de Mediafax.

"FIA consideră că o variantă bună ar fi extinderea grilei la 14 echipe. Va avea loc o consultare urgentă cu echipele referitoare la introducerea unei schimbări potrivite de regulament pentru mărirea grile de start la 28 de echipe, în timp util pentru primul Mare Premiu din 2010", se arată într-un comunicat, publicat marţi, de federaţia internaţională.

Chiar dacă FIA a precizat că a primit o "aplicaţie impresionantă" din partea team-ului BMW Sauber, forul mondial a precizat că "ţinând cont că BMW a anunţat că îşi va retrage sprijinul din 2010, există anumite nesiguranţe legate de viitorul propietar al echipei".

Lotus, care a concurat în F1 din 1958 până în 1994, a primit locul în F1 în faţa echipelor BMW Sauber şi Epsilon Euskadi în urma unui proces de selecţie intensivă efectuat de către FIA. Echipa Lotus are în palmares şapte titluri la constructori şi şase titluri la piloţi.

×
Subiecte în articol: sport