x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lucescu, spre Donetk

Lucescu, spre Donetk

06 Mai 2004   •   00:00

Sahtior Donetk i-a reziliat contractul antrenorului german Bernd Schuster si se afla in tratative avansate cu Mircea Lucescu. Eventuala sosire a tehnicianului roman la Sahtior a fost confirmata ieri si de ukrainiansoccer.com.

MADALINA CORBEANU

Site-ul ukrainiansoccer.com anunta ca Mircea Lucescu are mari sanse de a deveni noul antrenor al echipei Sahtior Donetk, dupa ce germanul Bernd Schuster a fost demis.

OFETA. Aducerea tehnicianului roman pe banca formatiei la care evolueaza Razvan Rat, Daniel Florea, Flavius Stoican si Ciprian Marica reprezinta cea mai mare ambitie a patronului Rinat Ahmetov. Miliardarul ucrainean l-a mai ofertat pe „Il Luce" pe vremea cand acesta antrena pe Galatasaray, oferindu-i un contract pe doua sezoane, in valoare de 5 milioane de dolari. La acea vreme, Lucescu a declinat oferta, desi s-a aratat impresionat de infrastructura clubului. Germanul Schuster avea un contract de 1,3 milioane de euro.

CONFIRMARE. Luni, ziarele din Turcia au scris ca Lucescu s-a deplasat saptamana trecuta la Odessa impreuna cu sotia sa, Neli, si impresarul Arcadie Zaporojanu, pentru a discuta cu oficialii clubului din Donetk. Informatia este intarita de site-ul ukrainiansoccer.com., care anunta, surprinzator, ca „Luce" mai are contract cu Besiktas doar pana la 15 mai. Conform aceleiasi surse, conducerea formatiei din Ucraina l-a curtat pe antrenorul roman inca de anul trecut, insa acesta le-a explicat ca are obligatia morala de a finaliza intelegerea cu „vulturii", dupa care se va gandi serios la propunere.

PRESA. Conform ziarelor turcesti, gruparea din Donetk este gata sa-i ofere antrenorului roman un contract pe cel putin doi ani, dar in valoare de 3 milioane de dolari pe sezon, fata de cele 5 milioane pe care Ahmetov era dispus sa le plateasca in urma cu 2 ani. Lucescu ar avea, insa, un buget important pentru transferuri.

RETINUT. Deocamdata, Mircea Lucescu prefera sa pastreze discretia asupra viitoarea sale destinatii, precizand ca este sub contract cu Besiktas cel putin pana la sfarsitul campionatului. „Poate plec in Italia, poate in Anglia, nu este cazul sa vorbim momentan. Oricum, nu ma gandesc la revenirea in fotbalul romanesc", a marturisit Lucescu.

Obiectiv aproape ratat

Sahtior se afla in acest moment pe locul 2 in campionat, la 9 puncte in urma liderului, Dinamo Kiev, cu un punct avans in fata lui Dnepr. In prezent, echipa a fost incredintata fostului director sportiv Victor Prokopenco, care va asigura interimatul. Sahtior a avut la un moment dat 5 puncte in fata lui Dinamo Kiev, iar acum e in pericol sa piarda si pozitia secunda, care i-ar asigura locul in turul 2 al Ligii Campionilor.
×
Subiecte în articol: sport lucescu