x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lucescu, tot mai aproape de Sahtior

Lucescu, tot mai aproape de Sahtior

03 Mai 2004   •   00:00

Despartirea lui Mircea Lucescu de Besiktas este pe zi ce trece mai clara. Dupa ce „vulturii" au pierdut, 0-1, in deplasare la ultima clasata, Adanaspor, tehnicianul roman are deja bagajele la usa. Potrivit presei din Turcia, urmatoarea destinatie a lui Lucescu va fi gruparea ucraineana Sahtior Donetk.

ACORD. Cotidianul „Sabah" scrie ca „Luce" s-a deplasat saptamana trecuta la Odessa impreuna cu sotia sa si impresarul Arcadie Zaporojanu, pentru a discuta cu oficialii clubului din Donetk. Publicatia turca sustine ca partile au ajuns la un acord, Lucescu asigurandu-i pe ucraineni ca va semna cu Sahtior daca Besiktas va renunta la el. Gruparea din Donetk este gata sa-i ofere tehnicianului roman un contract pe cel putin doi ani, in valoare de 3 milioane de dolari pe sezon. La Sahtior, „Luce" ar avea in subordine patru jucatori romani: Daniel Florea, Razvan Rat, Flavius Stoican si Ciprian Marica.

PRECEDENT. Antrenorul roman a mai fost ofertat de Sahtior, pe cand antrena pe Galatasaray. Atunci, patronul Rinat Ahmetov i-a oferit romanului un contract pe doua sezoane, in valoare de 5 milioane de dolari. La acea vreme, Lucescu a declinat oferta ucrainenilor.

LISTA NEAGRA. Potrivit cotidianului Hurriyet, Adrian Ilie si alti sase jucatori de la Besiktas, Okan Koc, Sinan Kaloglu, Tumer Metin, Oscar Cordoba, Ronaldo Guiaro si Federico Giunti vor fi exclusi din lot, dupa sedinta Consiliului de Conducere al clubului, care va avea loc astazi. (T): Cel mai slab sezon in Turcia Mircea Lucescu a inregistrat in acest sezon cele mai slabe rezultate de cand antreneaza in Turcia. In editiile 2000-2001 si 2001-2002, cand a pregatit pe Galatasaray, antrenorul roman a obtinut in primele 32 de etape, 67, respectiv 72 de puncte. La Besiktas, in sezonul 2002-2003, Lucescu a obtinut 79 de puncte in acelasi interval de timp. In schimb, in actuala stagiune, „vulturii" au acumulat doar 62. Eventuala sa plecare la Sahtior a fost anuntata in Jurnalul National din 24 aprilie.

×
Subiecte în articol: sport