x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Luminile" sumbre ale Frantei!

"Luminile" sumbre ale Frantei!

19 Iun 2004   •   00:00

Europeo lusitan - CORNEL DINU
In debutul zilei a 6-a, desi au evoluat in orasul unuia dintre cele mai vechi si renumite universitati din lume, La Coimbra, elvetienii si o mare parte a englezilor au parut ca au doar liceul fotbalului. Sau, poate, gandul lor este mai aproape de a se zbengui prin apele si sub soarele vacantei, decat sa transpire abundent, alergand dupa aceeasi minge pe care au lovit-o tot anul. Prima repriza a fost echilibrata si, paradoxal, elvetienii, in aceeasi asezare, doar cu Celestini nou, in locul eliminatului Vogel, au fost mai periculosi in disputele aeriene. In special cu turnurile James, John Terry si Sol Campbell! Intrand la pauza cu 1-0, dupa o conlucrare intre cele mai scunde varfuri din istoria Angliei, Owen si Rooney (dupa Jimmy Greaves si Kevin Keegan), si-au adus aminte ca au banci la fel de sigure si in site-urile lor. Albionul s-a impus marcand inca de doua ori. E drept ca elvetienii si-au deschis iarasi renumitul lacat, prin eliminarea (acum in minutul 60) prea zglobiului Haas.

Franta - Croatia a fost un fel de Germania - Olanda, daca ne referim la dimensiunile celor doua popoare ce se infruntau, ca si la primul gol si la evolutia scorului. I-au chinuit rau croatii pe urmasii galilor. Daca se poate spune astfel despre aceasta reprezentativa a "cocosului", cu nume amintit mai sus in care "cotcodacesc" doar Barthez, Zidane (maghrebian, totusi), Pires si Lizarazu, mai deschis la culoare.

In rest, parca se implineste premonitia caporalului mustacios din stanga Rinului ca, in timp, chiar repede, Hexagonul se va inchide la culoare. Au fost la un pas sa se dezintegreze, nu neaparat daca Milton Nielsen fluiera hent la Trezeguet, ci, mai degraba, daca proaspatul intrat Mornar nu rata dintr-o secventa din care nu se poate, jumulindu-l... Tocmai aceasta fiind o alta pilda a frumusetii dureroase mereu prezente in acest joc. S-ar fi facut dreptate, chiar daca Zizou si-a impins iarasi echipa spre buturile adverse. Chiar in spinarea-i usor aplecata, prin care dovedeste ca de multe ori a carat-o parca in spate. Franta va merge mai departe si pentru ca in Elvetia are un fel de arondisment, dar Anglia - Croatia va fi, iarasi, o ciocnire de gradul "zero".

×
Subiecte în articol: sport