x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lupescu: "E important să vedem cum ne descurcăm fără câţiva jucători de bază"

Lupescu: "E important să vedem cum ne descurcăm fără câţiva jucători de bază"

01 Mar 2010   •   00:00

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, luni, înainte de plecarea echipei naţionale la Timişoara, că jocul amical cu Israel este important pentru a analiza prestaţia tricolorilor în condiţiile în care lipsesc mai mulţi fotbalişti de bază. "O să fie un meci greu. Din păcate lipsesc foarte mulţi jucători, foarte mulţi accidentaţi. Dar tocmai de aceea e importantă această întâlnire. Dă posibilitatea unor jucători să vedem în ce stadiu sunt şi în caz de forţă majoră. Israel are o echipă foarte bună şi dacă nu mă înşel, în ultimele două-trei meciuri ne-au cam învins, aşa că va fi un meci greu", a precizat Lupescu, adăugând că se poartă discuţii şi pentru alte meciuri test: "Încercăm ca după terminarea campionatului să avem încă două-trei meciuri. Să fim împreună şi să jucăm partide importante. E important ca în toamnă să începem cu dreptul".

Florescu e fericit
Convocat în premieră la prima reprezentativă, George Florescu s-a arătat bucuros de faptul că staful tehnic al naţionalei i-a urmărit evoluţiile de la FC Midtylland. "Am mai fost la tineret şi la mai multe grupe de juniori, aşa că sunt foarte fericit că am ajuns să fiu convocat şi la seniori. După plecarea mea de la Şerif Tiraspol se părea că lumea din România m-a cam uitat. Îmi pare bine că cineva a avut ochi să mă vadă şi pe mine în Danemarca", a spus Florescu.

Au prezentat noul echipament
Mai mulţi jucători ai naţionalei au participat luni la prezentarea noului echipament, de culoare roşie, care va fi folosit în meciurile de pe teren propriu din preliminariile CE din 2012. "La Campionatul European vedeam naţionala Spaniei şi spuneam ce frumos ar fi să avem şi noi un asemenea echipament. Înaintea meciului de la Klagenfurt cu naţionala Austriei eram cu Lobonţ, Chivu şi Contra şi am văzut echipamentul, iar jucătorii au fost încântaţi. Culoarea echipamentului nu are nicio legătură cu sponsorul. Echipa României a evoluat şi în anii '80 în roşu complet", a spus Ionuţ Lupescu.

Apostol, înlocuit cu Pădureţu
Mijlocaşul Unirii Urziceni, Iulian Apostol, care s-a accidentat în timpul partdei cu Rapid, din etapa a 19-a, a fost înlocuit în lotul pentru meciul cu Israel de coechipierul său, Răzvan Pădureţu. Aceasta este prima convocare la naţională a lui Pădureţu (28 de ani), care a mai evoluat în carieră la Dinamo, Poiana Câmpina, FC Baia Mare, Unirea Focşani şi Gloria Bistriţa.

×
Subiecte în articol: redactie