x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Manchester - Liverpool, la un pas de dezastru

Manchester - Liverpool, la un pas de dezastru

21 Apr 2004   •   00:00

Politia din Manchester a arestat luni zece presupusi teroristi care intentionau sa comita un atentat pe stadionul „Old Trafford", in timpul meciului Manchester United - Liverpool, programat sambata in Premier League.

AL-QAEDA. Tabloidul britanic The Sun scrie ca cei noua barbati si o femeie retinuti erau supravegheati de mult timp de departamentul antiterorist al politiei britanice si de serviciile de securitate americane. Presupusii teroristi, considerati simpatizanti ai retelei Al-Qaeda, sunt de origine kurda, irakiana sau nord-africana. Cei zece suspecti isi cumparasera bilete in mai multe sectoare ale stadionului „Old Trafford". Ei nu ar fi fost supusi unor perchezitii foarte atente daca intrau in incinta arenei inainte de ora 15:00.

POSIBIL MASACRU. „Planul prevedea amplasarea mai multor teroristi sinucigasi in zone distincte ale stadionului. In cazul in care atentatul ar fi avut loc ar fi avut loc un adevarat masacru. Mii de persoane ar fi fost ucise", au declarat surse din cadrul politiei. In plus, atentatul ar fi avut un impact international de amploare, pentru ca meciul urmeaza sa fie transmis de mai multe posturi de televiziune din intreaga lume.

Delia Gomoescu


Manchester United dezminte

„«Old Trafford» nu a fost identificat inca drept tinta", a declarat pentru BBC, Phil Townsend, purtatorul de cuvant de la Manchester. El a recunoscut insa ca intre politie si gruparea britanica au existat contacte, dar a precizat ca acestea nu au legatura cu nici un fel de planuri teroriste. Townsend a adaugat ca nu au fost sporirte masurile de securitate la meciul Manchester United - Charlton, disputat aseara.

×
Subiecte în articol: sport