x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Maradona din Carpati" e pe locul 28 in Europa

"Maradona din Carpati" e pe locul 28 in Europa

21 Feb 2004   •   00:00

Gheorghe Hagi, supranumit "Maradona din Carpati", a fost ales printre cei mai buni 50 de fotbalisti europeni din ultima jumatate de veac.

Cu 62.383 de voturi, "Regele " s-a clasat pe locul 28 in topul alcatuit in urma unui sondaj initiat de UEFA cu ocazia jubileului sau.

PESTE NUME MARI. Cel mai bun jucator roman al tuturor timpurilor a devansat astfel nume mari ale fotbalului mondial printre care Figo, Raul, Del Piero sau Van Nistelrooy, jucatori inca in activitate, dar si foste glorii ca Eric Cantona, Gary Lineker, Gianni Rivera, Berti Vogts sau Sepp Maier.

SONDAJ. Forul european a nominalizat in toamna anului trecut 250 de jucatori. Fotbalistii au fost selectionati pe baza performantelor obtinute in campionatele nationale, in cupele europene sau la primele reprezentative. Forul european a inceput sa anunte treptat rezultatele sondajului, la care au participat peste 150.000 de persoane. In fiecare zi, incepand cu locul 50, a fost dezvaluit numele unui jucator. Cel mai bun fotbalist european al ultimilor 50 de ani se va cunoaste in luna aprilie. (Delia Gomoescu)

Patru romani nominalizati
Intre cei 250 de jucatori nominalizati de UEFA s-au aflat patru romani: Dudu Georgescu, Miodrag Belodedici, Gica Hagi si Gica Popescu. Daca performantele ultimilor doi sunt de data mai recenta, Dudu Georgescu a fost inclus pe lista UEFA in special pentru cele doua ghete de aur obtinute in 1975 si in 1977, pe cand evolua la Dinamo, iar Belodedici a fost primul jucator care a castigat Cupa Campionilor Europeni cu doua echipe: Steaua Bucuresti, in 1986, si Steaua Rosie Belgrad, in 1991.

×
Subiecte în articol: sport