x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Maradona, noul antrenor al Argentinei

Maradona, noul antrenor al Argentinei

29 Oct 2008   •   00:00
Maradona, noul antrenor al Argentinei

Preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal, Julio Grondona, a anunţat că Diego Armando Maradona este antrenorul echipei naţionale de fotbal a Argentinei.



"El Pibe d'Oro" a fost preferat de Federaţia Argentiniană de Fotbal în faţa lui Carlos Bianchi, care a mai condus naţionala Argentinei în perioada 1970-1972, Miguel Angel Russo, antrenorul lui San Lorenzo, şi Sergio Batista, selecţionerul care a condus naţionala olimpică spre titlu la Beijing. După înfrângerea suferită, în urmă cu două săptămâni, cu scorul de 1-0, în faţa naţionalei statului Chile, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010, antrenorul "pumelor", Alfio Basile, a demisionat, lasând liber postul de selecţioner. Maradona a antrenat doar două echipe argentiniene, anonimii Mandiyú de Corrientes în 1994, şi Racing Club de Avellaneda în 1995, nereuşind însă vreo performanţă notabilă. La aflarea veştii, Maradona, în vârstă de 47 de ani, a spus presei că a crezut că este o glumă şi că este filmat cu camera ascunsă.
Carlos Bilardo, antrenorul care a condus echipa Argentinei spre al doilea, şi ultimul titlu mondial, în Mexic 1986, va ocupa poziţia de antrenor secund. Prima partidă a lui Maradona pe banca tehnică a naţionalei Argentinei va avea loc în 11 februarie 2009, în compania echipei Franţei. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport