x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Maradona vrea să demisioneze de la naţionala Argentinei

Maradona vrea să demisioneze de la naţionala Argentinei

07 Oct 2009   •   00:00

Diego Armando Maradona ar putea renunţa la postul de selecţioner al Argentinei, după încheierea preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2010. Fostul mare fotbalist spune că această decizie este posibil să o ia fiind nemulţumit de imixtiunile în munca sa.



"Dacă voi continua, o voi face în condiţiile mele", a declarat Maradona marţi, după antrenamentul naţionalei Argentinei, care se pregăteşte pentru ultimele două partide din zona sud-americană, cu Peru (10 octombrie, la Buenos Aires) şi Uruguay (14 octombrie, la Montevideo). Selecţionerul argentinian a adăugat că, în urmă cu un an, când a fost instalat în funcţie, a fost "cel mai fericit om din lume", însă lucrurile nu au decurs de atunci aşa cum şi-ar fi dorit. "El Pibe d"Oro" a precizat că va discuta problema postului său cu preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA), Julio Grondona. Potrivit presei argentiniene, Maradonaeste nemulţumit de faptul că directorul tehnic Carlos Bilardo a luat unele decizii fără să îl consulte.

Bilardo, câştigător al Cupei Mondiale cu naţionala Argentinei în 1986 (când Maradona era căpitanul echipei), ar fi publicat, se pare, lista cu jucătorii din campionatul intern, convocaţi pentru meciul amical cu Ghana, disputat săptămâna trecută, fără să-l consulte pe selecţioner. Maradona, care s-a aflat, înaintea jocului cu Ghana, timp de 10 zile în Italia, unde a urmat un tratament pentru slăbit, a declarat nervos, la revenirea în Argentina , că este singurul care răspunde de jocul echipei şi "nimeni nu îi poate impune anumiţi jucători".

Un adevărat idol în ţara sa, Maradona a fost puternic criticat în ultima perioadă, din cauza jocului slab făcut sub conducerea sa de selecţionata Argentinei, care riscă să rateze, pentru prima oară în 40 de ani, participarea la o Cupă Mondială de fotbal.

×
Subiecte în articol: sport