x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mariana Bitang, în Academia Recordurilor

Mariana Bitang, în Academia Recordurilor

de Vlad Ionescu    |    19 Apr 2008   •   00:00
Mariana Bitang, în Academia Recordurilor

DISTINCŢIE ● Cea mai mare antrenoare din lume e româncă
Cîştigătoare a nu mai puţin de 152 de medalii olimpice mondiale şi europene cu echipa feminină de gimnastică a României, Mariana Bitang a fost declarată "cea mai de succes antrenoare din lume", fiind inclusă în World Records Academy.DISTINCŢIE ● Cea mai mare antrenoare din lume e româncă
Cîştigătoare a nu mai puţin de 152 de medalii olimpice mondiale şi europene cu echipa feminină de gimnastică a României, Mariana Bitang a fost declarată "cea mai de succes antrenoare din lume", fiind inclusă în World Records Academy.

Gimnastica românească continuă să doboare recorduri după recorduri. După ce la sfîrşitul anului trecut Octavian Bellu a intrat în World Records Academy ca fiind cel mai galonat antrenor din lume, acum a venit vremea ca titlul similar la feminin să fie acordat Marianei Bitang. Dacă Bellu a pregătit reprezentativa de gimnastică din 1981, Mariana Bitang s-a alăturat lotului la începutul anilor ’90. Împreună, cei doi au contribuit la cucerirea a nu mai puţin de 250 de medalii la marile competiţii internaţionale, ceea ce le-a adus, de asemenea, şi recunoaşterea ca "cel mai de succes cuplu de antrenori din lume".


SACRIFICII. Fosta mare antrenoare recunoaşte că succesele obţinute de gimnastica feminină românească pe plan mondial nu sînt decît rodul muncii intense depuse zi de zi la antrenamente. "Nu este nici o magie. Este doar muncă din greu. Nu poţi cuceri medalii de aur dacă nu faci sacrificii. Mi-aş fi dorit să petrec mai mult timp cu fiul meu sau să fi avut o vacanţă, dar nu am avut niciodată un concediu adevărat", a mărturisit Mariana Bitang. Pentru performanţele obţinute într-o carieră de excepţie, aceasta a fost decorată de preşedinţii României, de Federaţia Internaţională de Gimnastică şi de Comitetul Internaţional Olimpic, care i-a acordat "Colanul de Aur", una dintre cele mai înalte distincţii ale acestui organism.


IMPLICARE. Deşi în anul 2005, împreună cu Octavian Bellu, s-a retras de la cîrma lotului olimpic de gimnastică, Mariana Bitang a continuat să se implice în sportul românesc. În prezent, ea este consilier de stat pentru promovarea sportului la Departamentul pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă al Administraţiei Prezidenţiale a României. De asemenea, este preşedinte al Fundaţiei Casa Campionilor, pe care a înfiinţat-o împreună cu mai multe glorii ale sportului nostru, precum foştii campioni olimpici Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin şi Elisabeta Lipă. La rîndul său, Octavian Bellu a rămas şi el aproape de fenomenul sportiv, acesta ocupînd funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

×
Subiecte în articol: sport bitang