x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marica a semnat cu VfB Stuttgart

Marica a semnat cu VfB Stuttgart

25 Iul 2007   •   00:00

Şahtior Doneţk şi VfB Stuttgart au ajuns pănă la urmă la un acord pentru transferul lui Ciprian Marica , şvabii plătind 8 milioane de euro in schimbul atacantului romăn.

Transfer

Şahtior Doneţk şi VfB Stuttgart au ajuns pănă la urmă la un acord pentru transferul lui Ciprian Marica , şvabii plătind 8 milioane de euro in schimbul atacantului romăn.

TERGIVERSĂRI. Transferul intrase in impas luni seara din cauza faptului că nemţii nu au fost de acord să achite incă 200.000 de euro, reprezentănd 2,5% din taxa de transfer de 8 milioane de euro pentru formarea şi promovarea lui Marica. Banii urmau să revină cluburilor Dinamo şi Şahtior. Marica s-a antrenat luni cu "minerii", iar ieri, la ora 16:00, a plecat spre Germania pentru a efectua vizita medicală şi pentru a intra in programul campioanei Germaniei. Site-ul oficial al lui Stuttgart a anunţat ieri transferul internaţionalului romăn pe o perioadă de 5 ani, pănă la 30 iunie 2012. La Stuttgart, Marica va purta numărul 20. "Este un atacant flexibil, care se va integra perfect in angrenajul echipei noastre. Mă bucur că am reuşit acest transfer", a declarat antrenorul nemţilor, Armin Veh. Iniţial, gruparea ucraineană a avut o ofertă mai consistentă financiar din parte clubului engez Derby County, de 11 milioane de euro.

Ascensiune

Ciprian Marica a inceput fotbalul la Dinamo. In 2003, acesta s-a transferat la Şahtior Doneţk, pentru echipa lui Rinat Ahmetov evoluănd in 74 de partide şi marcănd 15 goluri. Sub culorile reprezentativei Romăniei a susţinut 15 meciuri, inscriind 5 goluri. Meciul de debut al lui Marica in tricoul reprezentativei a fost la 16.11.2003, in amicalul Italia - Romănia, desfăşurat la Ancona, incheiat cu victoria gazdelor cu 1-0.

×
Subiecte în articol: sport marica