x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mark Wotte a preluat conducerea tehnică a Universităţii Craiova pentru că-i place aventura

Mark Wotte a preluat conducerea tehnică a Universităţii Craiova pentru că-i place aventura

22 Ian 2010   •   00:00
Mark Wotte a preluat conducerea tehnică a Universităţii Craiova pentru că-i place aventura

Antrenorul Universităţii Craiova, Mark Wotte, a declarat, vineri, că a acceptat să preia conducerea tehnică a formaţiei craiovene deoarece îi place aventura şi pentru că era momentul să accepte o nouă provocare, după plecarea de la Southampton, în vara anului 2009, potrivit Mediafax.

Într-un interviu acordat site-ul oficial al grupării Universitatea Craiova, Mark Wotte a enumerat motivele care l-au determinat să accepte postul de antrenor al formaţiei oltene. "În primul rând, am venit la Craiova datorită oamenilor care m-au rugat să preiau clubul. Sunt oameni care iubesc echipa, care sunt devotaţi acesteia, care vor cu adevărat să o ridice la un nivel important. În al doilea rând, după ce am plecat din Anglia, de la Southampton, în vara lui 2009, a trebuit să aştept până la 1 ianuarie pentru a putea lucra din nou. Am considerat că este momentul potrivit să antrenez iar. Al treilea lucru care m-a atras spre Craiova este talentul jucătorilor din zonă, ştiam că mulţi au potenţial. Şi, în ultimul rând, recunosc că îmi place aventura, îmi place să merg în locuri în care nu am mai fost înainte", a precizat antrenorul olandez.

Olandezul Mark Wotte a dezvăluit că, în 1994, a fost susţinătorul naţionalei României la Cupa Mondială. "Am antrenat în Egipt, la cel mai important club de acolo, Ismaily, am fost şi în Qatar, şi în Marea Britanie, la Southampton, unde am încercat să fac tot ce mi-a stat în putinţă, iar acum am ajuns în România. Nu o să uit niciodată echipa naţională a României care a participat la Cupa Mondială din 1994, a fost echipa mea preferată, asta şi fiindcă Olanda nu s-a calificat la turneul din SUA. Despre România cunoşteam lucruri elementare înainte de a veni. Ştiam formaţiile care au evoluat în Cupa UEFA, pentru că, în perioada în care n-am antrenat, am lucrat în cadrul unei televiziuni care transmitea partide din această competiţie", a menţionat Wotte.

Tehnicianul a adăugat că despre echipa pe care o antrenează a aflat în urmă cu două decenii. "Echipa Craiovei o ştiu din urmă cu mai mult de 20 de ani, de când a evoluat în semifinalele Cupei UEFA, dar şi datorită unor jucători precum Chivu, Gică Popescu şi Stângă, care au jucat în Olanda", a mai spus Mark Wotte.

Wotte a devenit, la începutul acestui an, tehnicianul principal al Universităţii Craiova, înlocuindu-l pe Eugen Neagoe.

×
Subiecte în articol: sport