x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Kylian Mbappe la Jocurile Olimpice - o chestiune de stat pentru Franța

Kylian Mbappe la Jocurile Olimpice - o chestiune de stat pentru Franța

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2024   •   22:40
Kylian Mbappe la Jocurile Olimpice - o chestiune de stat pentru Franța

Ministrul francez al sporturilor, Amélie Oudéa-Castéra, a confirmat sâmbătă că marți, la Palatul Elysée, a avut loc o întâlnire "privată" între președintele clubului Real Madrid, Florentino Pérez, și președintele francez, Emmanuel Macron, cu privire la posibila participare a lui Kylian Mbappé la JO.

Cazul starului de la Paris SG, al cărui posibil transfer la Real Madrid a făcut obiectul a numeroase speculații în presă, a fost abordat marțea trecută, în cadrul festivităților de aniversare a 120 de ani de existență a FIFA, în legătură cu o posibilă participare la Jocurile Olimpice din vara anului viitor.

„Am avut o discuție cu președintele Pérez pe diverse teme", a mai dezvăluit ministrul sâmbătă, în timp ce se afla la Bilbao pentru a urmări finala Ligii Campionilor feminine dintre FC Barcelona și Lyon (2-0), în timpul unor declarații de presă cu o parte din mass-media.

„Președintele Republicii a avut o întâlnire privată cu el. Antrenorul echipei U-23, Thierry Henry, este de asemenea foarte implicat, el se va ocupa de selecția echipei. Dar cred că este important să încercăm să facem ca Jocurile Olimpice și Paralimpice să fie un mare succes pentru popor. Iar Kylian, cu tot ceea ce reprezintă el, este normal (să ne dorim să participe), nu este nevoie să ascundem acest lucru", a adăugat ea.

Căpitanul echipei Les Bleus, care va juca la UEFA Euro 2024 (14 iunie - 14 iulie), își dorește de asemenea să participe la turneul olimpic (24 iulie - 10 august). Cu toate acestea, această competiție nu face parte dintr-o fereastră internațională desemnată de FIFA, iar cluburile nu sunt obligate să își elibereze jucătorii.

„Contez pe Real Madrid să îl elibereze pe Kylian pentru Jocurile Olimpice, pentru ca el să poată juca cu echipa Franței", a declarat președintele Republicii pe X, la 11 mai, într-o înregistrare video în care a răspuns la întrebările internauților.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Kylian Mbappe paris 2024 Macron