x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Medvedev a trecut de Hanfmann și s-a calificat în semifinalele de la Roma

Medvedev a trecut de Hanfmann și s-a calificat în semifinalele de la Roma

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2023   •   23:15
Medvedev a trecut de Hanfmann și s-a calificat în semifinalele de la Roma
Sursa foto: Hepta

Daniil Medvedev, numărul trei mondial, a avut o prestație dominantă în fața germanului Yannick Hanfmann, venit din calificări, și a ajuns în prima sa semifinală la Openul Italiei, impunându-se joi cu 6-2 6-2.

Medvedev, care s-a descris ca fiind un "specialist în terenuri dure", nu câștigase niciodată un meci la Roma înainte de turneul din acest an, dar a produs unele dintre cele mai bune partide de tenis ale sale pentru a ajunge în sferturile de finală pe zgură pentru prima dată de la Monte Carlo în 2019.

"Mă simt foarte bine", a declarat Medvedev. "Am spus înainte de turneu că mă simt foarte bine la antrenamente. "Este întotdeauna un pericol să spui asta dacă pierzi în primul tur și te gândești: "De ce am spus asta". Dar o dovedesc".

Medvedev a returnat loviturile puternice ale lui Hanfmann și a controlat schimburile de pe linia de fund, dominând cu primul serviciu, pentru a obține victoria într-o oră și 20 de minute.

"El s-a luptat mai mult decât mine și sunt mulțumit de victorie și de faptul că sunt în semifinale", a spus Medvedev despre Hanfmann, care l-a învins pe campionul de la Monte Carlo, Andrey Rublev, și pe Taylor Fritz, al nouălea favorit, pentru a ajunge în optimi.

"Știam că trebuie să bag cât mai multe mingi în teren, pentru că el joacă agresiv. Poate că nu a jucat cel mai bun meci al său, dar așa stau lucrurile... Mă bucur că am reușit să-i neutralizez stilul de atac".

Medvedev îl va întâlni fie pe Stefanos Tsitsipas, numărul cinci mondial, fie pe croatul Borna Coric, care vor juca mai târziu sferturile de finală, în timp ce își continuă drumul spre al cincilea titlu al sezonului, după ce a triumfat la Rotterdam, Doha, Dubai și Miami.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Daniil Medvedev roma