x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mesajul selecționerului Edward Iordănescu înainte de startul calificărilor la Campionatul European

Mesajul selecționerului Edward Iordănescu înainte de startul calificărilor la Campionatul European

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2023   •   17:40
Mesajul selecționerului Edward Iordănescu înainte de startul calificărilor la Campionatul European

Cu două zile înainte de reunirea lotului pentru meciurile cu Andorra și Belarus, selecționerul Edward Iordănescu a transmis vineri un mesaj public jucătorilor și suporterilor echipei naționale, prin intermediul frf.ro.

„Înaintea preliminariilor EURO 2024, gândul meu se îndreaptă spre jucătorii și suporterii noștri. Spre jucătorii pe care i-am monitorizat îndelung la nivel de club, cu care am lucrat până acum la națională dar și spre cei care, prin evoluția și evoluțiile lor, arată că au potențialul de-a ajuta România.”

Selecționerul a declarat că este momentul oportun să transmite un mesaj public ferm către fotbaliști și suporteri, în contextul primei convocări din această campanie. Deși ar fi preferat să nu aibă absențe medicale în echipă, este conștient că aceasta este o realitate cu care trebuie să se confrunte. Pentru a ajunge la EURO, România trebuie să facă un salt de nivel individual și de grup și să fie concentrată la acest obiectiv. Vor juca doar cei care arată zi de zi că vor să devină mai buni și sunt conectați cu inima, mintea, talentul și munca la echipa națională.

Deși selecționerul are încredere în fotbaliștii români și în potențialul lor, recunoaște că acum avem puțini jucători angrenați în ligi puternice sau competiții continentale. De aceea, succesul echipei naționale ar trebui să fie cu atât mai mult obiectivul principal, iar parcursul acesteia poate aduce și un salt în carieră pentru fiecare jucător din țară.

„Evaluarea s-a terminat, concluziile sunt clare: poartă tricoul României doar cine merită dar și oferă 100% pentru obiectiv. Nu există 99,9% în viziunea mea. Urmează o campanie scurtă, vor fi zero compromisuri și jumătăți de măsură! Am acordat șanse, dar acum e o singură șansă: calificarea!” a mai spus Iordănescu.

Acesta mai spune că a conturat un nucleu de jucători și că va merge pe continuitate pentru a obține rezultate, considerând că forma sportivă este un criteriu important în selecție, dar constanța și mentalitatea de învingător sunt de asemenea esențiale pe teren.

Iordănescu susține că naționala nu se va califica la EURO prin jucători care au doar sclipiri de moment, ci prin fotbaliști care trec proba de devotament față de fotbal, echipa națională și suporteri. În plus, istoricul recent al echipei naționale are o importanță semnificativă în selecție, în viziunea sa.

Selecționerul a precizat că nu va închide ușa niciunui jucător pentru reprezentativă, dar a fost dezamăgit de felul în care unii au tratat echipa națională și propriul lor talent în ultimii ani. Pentru calificarea României la EURO, este important ca selecția să se facă pe baza performanței, contex în care va ignora orice atacuri sau presiuni în timpul campaniei de calificare.

Există mulți jucători tineri și foarte tineri în care selecționerul crede și pe care îi urmărește. O parte dintre aceștia vor rămâne în loturile naționalelor U21, U20 și U19 cu meciuri programate în martie sau în circuitul lărgit al naționalei de seniori. Aceștia au responsabilitatea de a-și menține forma și mentalitatea, deoarece mulți dintre ei l-au convins că pot deveni opțiuni de încredere.

„Le mulțumesc anticipat românilor care ne vor susține pe stadioane, acasă și în deplasare, dar și din fața televizoarelor, de pretutindeni. Începem acest drum cu încredere și cu un singur gând: calificarea la EURO. Pentru asta vom face fiecare orice sacrificiu necesar în pregătire și pe teren, doar așa vom fi fericiți împreună!”, a încheiat acesta ampla sa scrisoare publică.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Edward Iordănescu campionat european