x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Michael Schumacher începe să ruleze la volanul Mercedes

Michael Schumacher începe să ruleze la volanul Mercedes

02 Feb 2010   •   00:00
Michael Schumacher începe să ruleze la volanul Mercedes

Pilotul german Michael Schumacher, revenit în Formula 1 după trei ani, a efectuat, luni, pe circuitul Ricardo Tormo de lângă Valencia, 40 de tururi la volanul unui monopost Mercedes, fiind supravegheat de medicul său personal, Johannes Peil, şi de fizioterapeutul Kai Schnapka, informează EspnF1.



Deşi a afirmat că este complet refăcut după problemele la gât pe care le-a avut în urma unui accident de motocicletă, Schumacher nu a vrut să rişte nimic şi a sosit la Valencia însoţit de cei doi, notează Mediafax. Pilotul german a avut o evoluţie apreciată la primele tururi efectuate după revenirea sa în Marele Circ, înregistrând al treilea timp al zilei de luni, după Felipe Massa de la Ferrari şi Pedro de la Rosa (BMW Sauber), dar unul mai bun decât al coechipierului său Nico Rosberg (locul patru).

O revenire în competiţii a lui Schumacher, 41 de ani, retras în 2006, ar fi trebuit să aibă loc vara trecută, când germanul ajunsese la un acord cu Ferrari pentru a-i lua locul lui Felipe Massa în cursele rămâse până la finalul anului, după ce pilotul brazilian a fost rănit grav într-un accident produs la MP al Ungariei. În final, Schumacher a revenit asupra acestei decizii, după ce medicii i-au recomandat să nu-şi reia activitatea, din cauza problemelor la gât. La sfârşitul anului trecut, el a ales să dea curs ofertei primite din partea Mercedes, care a preluat team-ul campion mondial în 2009, Brawn GP.

În ceea ce-l priveşte pe Massa, el a fost surpriza plăcută a zilei de luni, prin faptul că a parcurs 102 tururi, fiind cel mai rapid atât în şedinţa de dimineaţă, cât şi în cea de după amiază. Astfel, şi pilotul brazilian pare complet refăcut după accidentul grav suferit în iulie trecut, la Marele Premiu al Ungariei şi se anunţă unul dintre protagoniştii viitorului sezon, care va debuta la mijlocul lunii martie.

Testele oficiale de la Valencia sunt programate de luni până miercuri, iar Schumacher va mai pilota în ultima zi a acestora.

×
Subiecte în articol: sport