x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Mineri" ingropati

"Mineri" ingropati

de Delia Gomoescu    |    12 Aug 2005   •   00:00
"Mineri" ingropati

Legiunea romanilor din Donetk a pierdut acasa, 0-2 cu Inter Milano, si pare sa-si fi luat adio de la Liga Campionilor. Mircea Lucescu a pus esecul pe seama lipsei de experienta a elevilor sai.

Mircea Lucescu n-a gasit formula magica prin care sa opreasca Interul. Sahtior Donetk a pierdut miercuri seara, 0-2 pe teren propriu, in fata "nerazzurrilor", iar sansele de calificare tind spre zero. Chiar si antrenorul "minerilor" este de parere ca echipa sa va trebui sa isi indrepte atentia catre Cupa UEFA: "Sigur, vom lupta pana la capat si vom incerca sa castigam in retur. Dar o victorie cu 3-0 pe «San Siro» tine de domeniul fantasticului".

NEEXPERIMENTATI. Lucescu i-a trimis in teren din primul minut pe doi dintre romanii lui Sahtior, Cosmin Barcauan si Razvan Rat. Ciprian Marica a intrat in repriza a doua, iar Flavius Stoican a ramas pe banca pana la final. Ucrainenii s-au descurcat bine in prima parte a jocului, insa apoi valoarea formatiei italiene si-a spus cuvantul. In doar 10 minute, Martins si Adriano au "rezolvat" meciul. Tehnicianul roman considera ca Sahtior a pierdut din cauza lipsei de experienta. "Vreau sa felicit pe Inter, pentru ca a fost mai buna si a meritat victoria. Noi am inceput bine, dar nu am reusit sa marcam. Apoi am facut greseli, in special in repriza secunda. Era clar ca adversarii nostri au jucat mult mai multe meciuri in Europa, iar aceasta diferenta de experienta a fost evidenta. Ar fi trebuit sa fim mai agresivi, dar am facut exact contrariul", a spus antrenorul "minerilor".

S-AU TREZIT. Pentru partida retur, Lucescu stie clar ce au de facut elevii sai: "Ar trebui sa jucam un fotbal inteligent, din care sa lipseasca greselile din partida de miercuri. Ar trebui sa jucam asa cum am facut-o in primele 20 de minute la Donetk. Parca a fost un alt Sahtior. Oricum, tinerii din echipa au ce invata din aceste partide. Toti visau transferuri la mari cluburi europene. Acum cred ca au revenit cu picioarele pe pamant", a concluzionat Lucescu. La randul sau, presa italiana considera ca Inter s-a speriat de Sahtior degeaba. "Ca echipa lui Lucescu ar fi cea mai puternica din actuala faza a intrecerii nu e chiar asa sigur. Clar e doar ca sunt ceva mai avansati cu pregatirea, pentru ca la ei campionatul deja a inceput", a scris Gazzetta dello Sport.

×
Subiecte în articol: sport