x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mircea Sandu este aşteptat mâine la DNA Piteşti

Mircea Sandu este aşteptat mâine la DNA Piteşti

20 Mai 2009   •   00:00
Mircea Sandu este aşteptat mâine la DNA Piteşti

Astăzi, la sediul DNA Piteşti era aşteptat preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, însă pentru că acesta este la Istanbul, la finala Cupei UEFA, audierea lui a fost amânată pentru mîine. Tot la DNA Piteşti este aşteptat, astăzi, vicepreşedintele Comisiei FRF, Ion Cazacu, informează gsp.ro.

Potrivit unor surse judiciare din cadrul DNA Piteşti, astăzi ar urma să fie audiaţi preşedintele Comisiei de Disciplină, Marin Daniel Cernat, şi şeful de la Apel, Doru Viorel Ursu.

Procurorii vor să verifice dacă Florin Prunea a intervenit pentru a-l scăpa pe Cornel Penescu de amenda de 300.000 de lei dictată de Comisia de Disciplină.

Federalul este învinuit penal pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Penescu i-ar fi oferit lui Prunea 10.000 de dolari pentru ca acesta să convingă comisiile să-i anuleze sau să-i reducă sancţiunea.

 

Pe Sandu cine îl suspendă?

Preşedintele FRF se află, astfel, în situaţia lui Florin Prunea - un alt oficial FRF chemat să dea declaraţii la DNA. Chiar dacă fostul portar al naţionalei nu a fost învinuit oficial, în urmă cu trei zile Sandu afirma că a consultat un avocat pentru a analiza modul în care Prunea poate să fie demis:

"Luni am consultat un avocat specializat în dreptul muncii pentru a analiza situaţia lui Prunea, cumva similară cu a arbitrilor implicaţi în acest caz. Aştept răspunsul în două-trei zile. Trebuie să fiu acoperit de lege când se pune problema demiterii sau suspendării cuiva. DNA nu m-a înştiinţat oficial că Prunea ar fi cercetat penal şi nu vreau să fiu acuzat că l-am dat afară ilegal".

Acum, se naşte o întrebare firească: Cine va consulta un avocat pentru ca Mircea Sandu să fie suspendat sau demis din funcţia de păstor al fotbalului românesc? (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport