x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mircea Sandu - "Fiecare va plati greselile"

Mircea Sandu - "Fiecare va plati greselile"

de Mihai Igirosanu    |    06 Sep 2006   •   00:00
Mircea Sandu  -  "Fiecare va plati greselile"
Corespondenta din Tirana
Presedintele FRF, Mircea Sandu, a afisat la Tirana o alta imagine decat cea obisnuita. Volubil si bine dispus, omul care pastoreste de ani destinele echipei nationale a acceptat sa discute despre momentul actual al tricolorilor.

Jurnalul National: Dle presedinte, s-a uitat meciul cu Bulgaria?
Mircea Sandu: Intr-o mare proportie, da. A fost un egal nemeritat de bulgari, insa a fost o remiza in fata unei echipe bune. Am trait si eu in cariera mea multe asemenea rasturnari nefericite.

Revenind la meciul de la Constanta, cine ar fi vinovatii?
A fost o partida foarte bine pregatita de selectionerul Piturca. Toata lumea stia foarte bine ce are de facut. Lobont stia la perfectie modul in care Martin Petrov executa loviturile libere. Dar fiecare trebuie sa plateasca pentru greselile sale... Oricum, Piturca nu poate controla baloanele respinse aiurea sau faptul ca Maftei aluneca in fata adversarului.

Cum comentati atitudinea lui Stoicikov?
Este un tip simpatic, insa e regretabil cum s-a comportat. Daca televiziunile doresc, noi ne putem adresa FIFA, iar Hristo este fara discutie pasibil de o sanctiune disciplinara dura. Am discutat cu presedintele lor, Borislav Mihailov, care imi este coleg in comisiile de la UEFA. Mi-a spus ca Hristo e mai nebun, ca actioneaza la primul impuls, dar e un om foarte sufletist. Si eu care credeam ca Mihailov e mai nebun, avand in vedere ca a fost portar...

Cum vedeti meciul cu Albania?
Ne asteapta o partida mai grea decat credeti. I-am vazut si pe casete, i-a vazut si metodistul Dan Apolzan la Minsk. E o echipa buna. In special la mijloc, unde au trei jucatori foarte valorosi, dar si in atac, unde Igli Tare si Bogdani sunt fotbalisti penetranti si de calitate. Speram sa invingem, ceea ce cred ca vor si ei. In fotbal, nimeni nu se mai gandeste la remiza.

Cum vi s-a parut Tirana?
Un oras in crestere. Am vazut doua cladiri fantastice, iar hotelul nostru este superb. In general, mi-a lasat o buna impresie.

E LINISTE
Capitala Albaniei nu pare deloc conectata la tensiunea meciului din aceasta seara. "Vor veni multi spectatori din Tirana la meci, dar, de obicei, in functie de rezultate, ei renunta repede", a dezvaluit un albanez. Majoritatea covarsitoare a fanilor nationalei lui Otto Barici va sosi in dimineata partidei, cu autocare sau masini personale, din Kosovo, Prishtina, Shkodra, Elbasani sau Macedonia. Nationala Albaniei are cartierul general la Durres, oras-port, iar aseara a efectuat un antrenament inchis pe stadionul care va gazdui meciul, Qemal Stafa, schemele lui Otto Barici fiind pazite de privirile indiscrete de numerosi soldati. In tribunele batranei arene din Tirana sunt asteptati circa 18.000-20.000 de suporteri. La meci si-au anuntat prezenta si doi dintre cei mai apreciati stranieri care au evoluat in Divizia A, ex-dinamovistul Sulejman Demollari si fostul stelist Albert Duro. Aflati in cantonamentul de la Durres, albanezii par relaxati si decisi sa obtina cele trei puncte, iar selectionerul Otto Barici va alinia acelasi "11" ca si in meciul din Belarus.
×
Subiecte în articol: sport