x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mircea Sandu: "Nu avem valoare, măcar în 2016 să ne calificăm"

Mircea Sandu: "Nu avem valoare, măcar în 2016 să ne calificăm"

09 Mar 2010   •   00:00

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, nu se arată foarte optimist în privinţa calificării naţionalei României la EURO 2012, spunând că mult mai accesibil va fi turneul final din 2016, primul în care vor participa 24 de formaţii.

"Trebuie analizat ce se întâmplă în campionatul intern, care este nivelul de valoare, pentru că oricine ar fi selecţioner tot din lotul ăsta alege. Mă uitam pe lotul pentru meciul cu Italia, apar nişte jucători de 20-24 de ani, ăştia sunt, cu ăştia trebuie să încerci să faci ceva. Poate e mai bine să nu-ţi fixezi obiective pe 4-6 ani, poate în 2016 va fi mai uşor. Atunci vor fi 24 de echipe calificate, aproximativ jumătate din Europa. Măcar atunci ne cresc şi nouă şansele", a declarat Sandu pentru Sport.ro.

"Nu avem valoare la momentul actual şi s-a văzut asta şi la Campionatul European din Austria şi Elveţia, unde am reuşit două rezultate extraordinare, cu Franţa şi cu Italia. Dar apoi n-am mai putut, Piţurcă n-a avut un lot atât de mare încât să schimbe, să atace meciul cu Olanda cu alţi jucători. Şi nu ne-am calificat. Noi nu avem un fond de jucători cum au celelalte puteri fotbalistice din Europa. Răzvan va alcătui, la startul preliminariilor, cea mai bună echipă cu jucătorii sănătoşi şi în formă la acel moment", a mai spus şeful FRF.

×
Subiecte în articol: redactie